Golf III TDi 1Z .....ZeGaRy.....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III TDi 1Z .....ZeGaRy.....
Witam...
Jakis czas tem przestał mi działac prędkosciomierz , wyjołem zegary załozyłem drugie i wszystko działało jak nalerzy ,nie stey zegary byly tylko pozyczone....
Musze kuipc drugie , dlatego mam do Was kilka pytan.....
Moje zegary sa wyskalowane o 220 km/h czy jak załoze wysklaowane do 200 km/h bedzie dobrze wskazywac prędkosc??
Czy jak kupie zegary z MFA (moje sa bez) da sie jakos podłaczyc MFA ??
Cztałem tez ze jak kupie od seata to bede miał kontrolke rezerwy i światem mijania , czy to prwda i czy nie bedzie trzeba kombinowac zeby kontrolki działały??
Jakie były by najlepsze zegary, co proponujecie??....
Wiem ze sa rozne modele zegarów czy maja one jakies oznaczenia??...
Jesli byscie mieli jakies fajne zegary na oku i prosze o link....
DZiĘKi Za kazda PoMoc...
[ Dodano: Czw Paź 19, 2006 15:56 ]
P.S a moze wiecie co mogło sie popsuc w moich zegarach ,nie działa prędkosciomierz jak juz pisłem i przebiego stoi 162 tys. km, reszta działa jak nalerzy tzn. obrotomierz, temp i poziom paliwa....
Czy warto sie brac za naprawe?......
I czy wogole da sie cos z tym zrobic??....
Jakis czas tem przestał mi działac prędkosciomierz , wyjołem zegary załozyłem drugie i wszystko działało jak nalerzy ,nie stey zegary byly tylko pozyczone....
Musze kuipc drugie , dlatego mam do Was kilka pytan.....
Moje zegary sa wyskalowane o 220 km/h czy jak załoze wysklaowane do 200 km/h bedzie dobrze wskazywac prędkosc??
Czy jak kupie zegary z MFA (moje sa bez) da sie jakos podłaczyc MFA ??
Cztałem tez ze jak kupie od seata to bede miał kontrolke rezerwy i światem mijania , czy to prwda i czy nie bedzie trzeba kombinowac zeby kontrolki działały??
Jakie były by najlepsze zegary, co proponujecie??....
Wiem ze sa rozne modele zegarów czy maja one jakies oznaczenia??...
Jesli byscie mieli jakies fajne zegary na oku i prosze o link....
DZiĘKi Za kazda PoMoc...
[ Dodano: Czw Paź 19, 2006 15:56 ]
P.S a moze wiecie co mogło sie popsuc w moich zegarach ,nie działa prędkosciomierz jak juz pisłem i przebiego stoi 162 tys. km, reszta działa jak nalerzy tzn. obrotomierz, temp i poziom paliwa....
Czy warto sie brac za naprawe?......
I czy wogole da sie cos z tym zrobic??....
TDi 205Km410Nm viewtopic.php?f=&t=177928" onclick="window.open(this.href);return false;
R36 320Km403Nm viewtopic.php?f=&t=394736" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk1 viewtopic.php?f=&t=362930" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Jesli juz chcesz kupowac to kupuj z Seata z MFA. Bedziesz mial i kontrolke rezerwy i MFA. Poszukaj na forum "SZUKAJ" i w Poradach na vwgolf.pl. Bylo juz o licznikach.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
sprawdż impulsator w skrzyni biegów on odpowiada za "nabijanie" przebiegu i za prędkościomierz chyba też. Jak podłączysz gofra pod vaga to powinien wykazać usterkę.
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Impulsator juz sprawdzałem jest ok...
To napewno licznik nic innego ,poniewaz wsadziłem drugi od seata własnie i wszystko chodziło bez problemu.....
To napewno licznik nic innego ,poniewaz wsadziłem drugi od seata własnie i wszystko chodziło bez problemu.....
TDi 205Km410Nm viewtopic.php?f=&t=177928" onclick="window.open(this.href);return false;
R36 320Km403Nm viewtopic.php?f=&t=394736" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk1 viewtopic.php?f=&t=362930" onclick="window.open(this.href);return false;
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
wtakim razie to wina twojego licznika- niestety i czeka cię wydatekTo napewno licznik nic innego ,poniewaz wsadziłem drugi od seata własnie i wszystko chodziło bez problemu.....
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
bedzie, problemem moze byc nabijanie kilometrow licznika przebiegu - aby to sprawdzic nalezy wejsc w tryb serwisowy na starym liczniku i porownac z nowym wartosc Distance Puls Number - powinna byc taka samauksz pisze:Moje zegary sa wyskalowane o 220 km/h czy jak załoze wysklaowane do 200 km/h bedzie dobrze wskazywac prędkosc??
bedziesz potrzebowal kilka czujnikow, wiazki i manetki do MFA.uksz pisze:Czy jak kupie zegary z MFA (moje sa bez) da sie jakos podłaczyc MFA ??
Nie trzeba a w kazdym razie u mnie dzialają bez problemu a w moim aucie było juz sporo liczników z seatauksz pisze:Cztałem tez ze jak kupie od seata to bede miał kontrolke rezerwy i światem mijania , czy to prwda i czy nie bedzie trzeba kombinowac zeby kontrolki działały??
ja bym proponował jakis wypas z Seata - do tego mozna by sie pokusic o przelozenie obudowy lub samej listwy z kontrolkami z tacho z golfa po 96 roku - ba sa ładniejszeuksz pisze:Jakie były by najlepsze zegary, co proponujecie??....
Zegarów jest od ch.... i ciut ciut, najlepiej sprawdzac w Etceuksz pisze:Wiem ze sa rozne modele zegarów czy maja one jakies oznaczenia??
Multifunktionsanzeige - wyswietlacz wielofunkcyjnyPF pisze:Może ktoś wyjaśnić co oznacza skrót MFA w zegarach.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
-
- Nowicjusz
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Nowicjusz