[mk3] przednie zaglowki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] przednie zaglowki
Mam dosc dziwny problem, mianowicie nie moge zdjac przednich zaglowkow w swoim VW GOlf 1.9 TDI.
Dlaczego? Nie ma przyciskow jak zw tylnich zaglowkach.
Ktos mi gdzies poradzil, ze trzeba z malym srubokrecikiem probowac tam gmerac. Staralem sie, ale to nic nie dalo.
Prosze, czy ktos wie jak je zdjac?
Dlaczego? Nie ma przyciskow jak zw tylnich zaglowkach.
Ktos mi gdzies poradzil, ze trzeba z malym srubokrecikiem probowac tam gmerac. Staralem sie, ale to nic nie dalo.
Prosze, czy ktos wie jak je zdjac?
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Trzeba wyjąc takie zawleczki (druciki w kształcie litery "U"), które trzymają zagłówek. Trop małego śrubokręta jest trafny ... tylko musisz nim wyjąc te zawleczki. A znajdują sie one w tych plastykowych kwadratach (tych do których wchodzą "nóżki" zagłówków), i tam od boków masz tak szczeliny w którch musisz tym małym śrubokrętem troszke podziałać i powinno być OK
Musisz go (śrubokręt) włożyć płasko ... w tą szczeline i trafić na na ta zawleczke ... i ją wyciągnąć. No a żeby wiedzieć z której strony sie za nie zabrac to najlepiej poswiec sobie latarka i zobacz co i jak ... A inny sposob jakui mi przychodzi do głowy, mozna tez rozgiac te nózki zawleczki "U" od drugie strony i wypchnąc ją ...
Ostatnio to przerabiałem, tez chciałem wyciagnac zagłowki i nie wiedziałem jak ... no ale jak zaswieciłem w szczelinke to wszystko było jasne. A i jeszcze jedno, ta zawleczka siedzi dość mocno, wiec uważaj zebyc tych plastykow nie uszkodzil ...
Ostatnio to przerabiałem, tez chciałem wyciagnac zagłowki i nie wiedziałem jak ... no ale jak zaswieciłem w szczelinke to wszystko było jasne. A i jeszcze jedno, ta zawleczka siedzi dość mocno, wiec uważaj zebyc tych plastykow nie uszkodzil ...
Jak bedziesz wkladal spowrotem, to najpierw wsadz te zawleczki, a pozniej zaglowek...
http://vw2.info/galerie/mk3/Data/page.htm?23,0
http://vw2.info/galerie/mk3/Data/page.htm?23,0