[MK3] Elektryczne szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[MK3] Elektryczne szyby
Co muszę zrobić oprócz wymiany rączek na te z przyciskami i założenie silniczków żeby mieć elektryczne szyby?
Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 19:18 przez jarecki314, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Re: Elektryczne szyby
Jeżeli masz komplet (tzn silniczki wraz z prowadnicami) to najprościej wymienić cała instalacje w drzwiach na tą z elektryką szyb a jeżeli nie masz takiej to trzeba samemu dorobić.Jak sie troche znasz na elektryce to dasz rade,a jak jesteś zielony to daj sobie spokój i szukaj oryginalnych wiązek do drzwi i tej środkowej co biegnie od prawych drzwi do lewych i do tablicy bezpieczników.Niedawno sam dorabiałem takie wiązki i wiem że jest troche przy tym roboty,dużo prościej wymienić całe wiązkijarecki314 pisze:Co muszę zrobić oprócz wymiany rączek na te z przyciskami i założenie silniczków żeby mieć elektryczne szyby?
-
- Nowicjusz
Re: Elektryczne szyby
Dzięki już mi przeszło,dam sobie spokójjerry.ok pisze:Jeżeli masz komplet (tzn silniczki wraz z prowadnicami) to najprościej wymienić cała instalacje w drzwiach na tą z elektryką szyb a jeżeli nie masz takiej to trzeba samemu dorobić.Jak sie troche znasz na elektryce to dasz rade,a jak jesteś zielony to daj sobie spokój i szukaj oryginalnych wiązek do drzwi i tej środkowej co biegnie od prawych drzwi do lewych i do tablicy bezpieczników.Niedawno sam dorabiałem takie wiązki i wiem że jest troche przy tym roboty,dużo prościej wymienić całe wiązkijarecki314 pisze:Co muszę zrobić oprócz wymiany rączek na te z przyciskami i założenie silniczków żeby mieć elektryczne szyby?
- Paweł Marek
- V.I.P.
ale to fajna sprawa, chociaż jedną uniwesalną sobie załóż po stronie pasażera, łatwiej pytać o drogęjarecki314 pisze:Dzięki już mi przeszło,dam sobie spokój
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.