[MK2] czyszczenie silnika kropkowego?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] czyszczenie silnika kropkowego?
Witajcie od jakiegos czasu wariuja mi obroty a golf pali sporo ponad norme, przy gazowaniu auta na asfalcie robi sie czarna plama z sadzy obroty utrzymuja sie na okolo 2000 czasami 1500 czasami jak spadaja to prawie do 0 i podnosza sie do 700 wiec cuda. Dzis wykrecilem silniczek krokowy ( taki czarny plastykowy chyba bosch - o ile to jest ten silniczek ale nie rozbieralem go tylka wystajaca sprezynke oczyscilem wd40. poradzcie co mam zrobic moze dacie mi namiary na gotywy doktorat jak to naprawic samemu
Ostatnio zmieniony śr paź 25, 2006 18:50 przez tomal77, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mjasiek
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja swojego czyściłem najpierw WD40 kilkakrotnie i tak 5 razy latałem do auta bo w sumie nic nie dawało, potem wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną i zostawiłem zanurzony na cało noc - efekt jest taki że chyba lepiej kupić nowy albo przynajmniej działający - fakt po oczyszczeniu benzynką ekstrakcyjną po odpaleniu silnik mi faluje dokładnie przez 8 sekund od 800 do 1100 po czym utrzymuję sie na 850 obrotach ale co z tego jak czasami samo z siebie też mi tak faluje i lubi se zgasnąć jak stoje na światełkach
ale to czy to przyczyna silniczka krokowego? moZe trze ta czarna kopulke rozkrecic? jakies styki czyscic?Mjasiek pisze:Ja swojego czyściłem najpierw WD40 kilkakrotnie i tak 5 razy latałem do auta bo w sumie nic nie dawało, potem wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną i zostawiłem zanurzony na cało noc - efekt jest taki że chyba lepiej kupić nowy albo przynajmniej działający - fakt po oczyszczeniu benzynką ekstrakcyjną po odpaleniu silnik mi faluje dokładnie przez 8 sekund od 800 do 1100 po czym utrzymuję sie na 850 obrotach ale co z tego jak czasami samo z siebie też mi tak faluje i lubi se zgasnąć jak stoje na światełkach
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt: