[MK3 1.8] Duze cisnienie w wezach od chlodnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- cometa3
- Nowicjusz
- Kontakt:
[MK3 1.8] Duze cisnienie w wezach od chlodnicy
Mam problem gdyż w moim aucie jest tak wysokie ciśnienie w wężach od chłodzenia że na złączkach przy chłodnicy i silniku zaczyna wydobywać sie płyn i jednym słowem kapie. Ciśnienie jest tak duże że trzeba sie natrudzić aby ścisnąć wąż
Ostatnio zmieniony ndz lis 05, 2006 23:50 przez cometa3, łącznie zmieniany 1 raz.
- cometa3
- Nowicjusz
- Kontakt:
ciśnienie mk3
poziom płynu wzrasta przy temperaturze ale wtedy i tak musze dolać płyn bo ucieka a z tym zatkanym kurkiem musze pomyśleć tylko jak to sprawdzić
Dziekuje!!!
pozdrawiam
Bydgoszcz
Dziekuje!!!
pozdrawiam
Bydgoszcz
normalna zeczą jest że węże robią się twarde ale jak bardzo???? więc proponuje zlokalizować dokładnie wyciek ,nastepnie usczelnic zakładając nowe opaski http://images4.fotosik.pl/197/cd0e1d70dd7d88d4med.jpg
powiedz jeszcze jaka masz temperaturę na wskażniku gdy włącza się wentylator ? i przy jakiej temperaturze dolny wąż chłodnicy robi się ciepły nie sugeruje nic w tej chwili ale sprawdz !!!! to wazne !!!!
powiedz jeszcze jaka masz temperaturę na wskażniku gdy włącza się wentylator ? i przy jakiej temperaturze dolny wąż chłodnicy robi się ciepły nie sugeruje nic w tej chwili ale sprawdz !!!! to wazne !!!!
wszystko co pisze dziejo to prawdadziejo pisze:wiadomo jest to układ ciśnieniowy tzn cisnienie się utrzymuje w skutek wysokiej temperatury
ja dodam tylko że mi dosłownie w jednej chwili w czasie jazdy
nie wiem czemu nic wcześniej nie wskazywało na to żeby walnięta
była uszczelka pod głowicą, to tak napompowało ciśnienia ze sprężania
w cylindrach że rozerwało kilka gumowych węży a taki metalowy musiał
być nadrdzewiały bo zaczął ciec i też go wymieniłem, więc u mnie
było co innego a węże zawsze są twarde, jak bardzo trudno określić
ale wtedy co pękły to musiały nieźle się nadymać pod maską ...
Z tymi węzami to jest różnie. ja mam polo z silnikiem 1.6 i tez myslałem ze węże są za twarde ze może to uszczelka pod głowicą zaczołem kombinowac. i pewnego aż zrobiłem pewien test. jechałem do krakowa tj około 80km zajechałem na miejsce otworzyłem maskę i węże były twarde. odkręciłem korek i ciśnienie zeszło. przyjechałem do domu i nic nie na pompował cisnienia. a gdy by to uszczelka pod głowicą to były by twarde
Odkęć korek ze zbiorniczka wyrównawczego, odpal autko i poobserwuj czy nie widać bąbelków w płynie. Jak ich nie będzie to raczej nie jest to uszczelka pod głowicą a niesprawny korek. Z tego co pamiętam powinien być chyba w nim zaworek bezpieczeństwa. Jak się mylę to proszę mnie poprawić
To jest miejsce na Twoja reklamę
twarde węże
mam ten problem w moim mk3 1.8 ABS- i została wymieniona uszczelka ,korek zbiorniczka wyrównawczego, wentylator sie włancza przy ok 100 st. Brak oznak mlecznego oleju, oraz oleju w płynie chłodzącym, ale jeżdżę już tak długo czasem czuć i widać z pod maski krótki dym podejrzewam że gdzieś wycieka płyn chłodzący na kolektor bądż gzieś na silnik. proszę o pomoc