[MK2 RP] Na benzyne sie obrazil??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
[MK2 RP] Na benzyne sie obrazil??
gaz mi sie skonczyl , to zalalem benzynki za cale 50 zł mowie i sobie pojezdze troszke niech sobie Golfik przypomni jej smak , na wolnych obrotach było ok a nagle zaczal kulec i mi gasnac, no mowie co jest? ja mu gaz a ten buuuu i dopiero sie wkrecil, a na gazie nie ma takich problemow obroty rowniiutkie, reaguje na gaz od razu, wiem ze jak zresetuje kompa to mu pomoze bo to nie pierwszy raz, ale tak chcialem sie zapytac czy jest wiecej osob ma taki problem? jak sobie z tym radzicie?
Ostatnio zmieniony czw lis 09, 2006 01:28 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
też mi to przyszło do głowy. Ale mam ten sam silnik RP i na benzynie miałem jaja jak siadły przewody WN. Szczególnie zimą i na zimnym silniku. Gasł, prychał kiszka totalna. Na gazie trochę lepiej chodził. Zobacz wieczorem czy nie masz choinki pod maską.piotr2 pisze:jawel, pewnie myslisz o papie paliwa?mam racje?
Teraz na benzynce też nie chodzi mi najlepiej, jak zimny, ale podejrzewam sondę Lambda.
PS. gazownicy nie odcinają napięcia bo to za dużo roboty dla nich i dodatkowo pewnie jakiś przekaźnik trzeba by wstawić. Lenie jedne. Ale może nie wszyscy. Trzeba samemu o to zagaić, niestety.
- bomberxl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zatarł pompę,jak nic.Kiedyś gazownicy założyli mi di 1.3 FG tak,że zasilenie benzyną odcinało przed pompą.Zatarłem w diabły pompę,ale u kolegiguti, prawdopodobnie zapaprały się kanały dla benzynki.Powinien na trasie trochę przedmuchać zaworki....
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no nie no nie mialem suchego baku, zawsze mam rezerwe w razie czegos, po prostu dawno nie jezdzilem na benzynie , a pompa jest odcicnana jak przelacze na gaz, co do przeczyszczenia to nieomieszkam tak zrobic a jak nie to resecik i bedzie jak nowka tak tylko sie zastanawialem czy tylko ja tak mam
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!