Samochód z niemiec ... - procedury
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
nie wiem czy bylo bo nie dalem rady przeczytac calego tematu wiec pytam:
czy przy odbiorze twardego dowodu i karty pojazdu maja mi oddac oryginaly briefow?? bo jak odbieralem miekki dowod i blachy to mi oddali xera tlumczen i briefow z pieczatkami "potwierdzono zgodnosc z oryginalem". dzisiaj odebralem twardy dowod i karte pojazdu ale nie oddali mi oryginalow. tak ma byc czy mam jechac do urzedu awanture zrobic??
czy przy odbiorze twardego dowodu i karty pojazdu maja mi oddac oryginaly briefow?? bo jak odbieralem miekki dowod i blachy to mi oddali xera tlumczen i briefow z pieczatkami "potwierdzono zgodnosc z oryginalem". dzisiaj odebralem twardy dowod i karte pojazdu ale nie oddali mi oryginalow. tak ma byc czy mam jechac do urzedu awanture zrobic??
ja zrobiłem taki trik ze akcyze po miesiacu zapłaciłem bo umowe kupna sprzedazy i tak sobie sam wypełniałem wiec chodzi tylko o wpisanie daty Druga sprawa jesli juz macie umowe i 5 dni minelo to piszecie takie podanie w ktorym wyjasniacie ze opoznienie spowodowane było np. brakiem kompletu papierow od auta albo ze auto zostało kupione tego dnia i do PL pzyjechalo 3 tygodnie pozniej itp. Testowane sprawdzone. Ale to juz zalezy na kogo sie w celnym trafi ...
-
- Mały gagatek
witam,
nie wiecie, czy jeżeli auto zostało wyrejestrowane i przyjechało na lawecie, czyli nie ma wywozowych, to urząd komunikacji wyda odrazu tablice?? czy będę musiał czekać?? bo już pewna idiotka z urzędu skarbowego robi vat25 przez tydzień... w poniedziałek odbiór... bo była na urlopie....a inne sobie plotkują...
nie wiecie, czy jeżeli auto zostało wyrejestrowane i przyjechało na lawecie, czyli nie ma wywozowych, to urząd komunikacji wyda odrazu tablice?? czy będę musiał czekać?? bo już pewna idiotka z urzędu skarbowego robi vat25 przez tydzień... w poniedziałek odbiór... bo była na urlopie....a inne sobie plotkują...
ile jest czasu na rejestracje?
witam, mam pytanko po jakim czasie od opłacanie akcyzy musze zarejestrowac auto? Czy moze to byc np. miesiąc,dwa??
Witam
Zaczynam swoją przygodę z VW Golf III
Na początek procedury temat trwa już od 2005 roku ile teraz zajmuje czasu cały proces od momenu zakupienia samochodu z niemieckimi blachami od handlarza do zarejestrowania na Polskie??
Dziś 19.11,2006 zamochód został zakupiony i przegląd będzie na jutro zobaczymy jak z resztą poleci
Zaczynam swoją przygodę z VW Golf III
Na początek procedury temat trwa już od 2005 roku ile teraz zajmuje czasu cały proces od momenu zakupienia samochodu z niemieckimi blachami od handlarza do zarejestrowania na Polskie??
Dziś 19.11,2006 zamochód został zakupiony i przegląd będzie na jutro zobaczymy jak z resztą poleci
Siema, czy6tam i czytam, i różne są zdania, ale w skrócie po sprowadzeniu auta umowe mam na 12.11.2006 czyli mineło te 5 dni, czy będę coś płacił, ewent. pisał jakieś podania? co najpierw robię czy jadę do delnego tam załatwiam kwity, itp. czy jade najpierw na przegląd a później do celnego, no i kolejno do wydziału komunikacji?
Pozdrawiam
Pozdrawiam