[MK3] Podnoszenie golfika.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jackko
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK3] Podnoszenie golfika.

Post autor: jackko » pt lis 17, 2006 19:19

Mieszkam w tej części polski gdzie standardowa wysokość golfa3 nie pozwala mi spokojnie dojechać do domu. Zawsze po drodze zachaczę podwieziem o jakiś syf na drodze, czy wpadnę w dziure i wszystko się tłucze jak w wozie drabiniastym. Mam pytanie w jaki sposób można podnieść golfa 3 o jak najwięcej w górę. Wszyscy zawsze kładą na glebe autka, a ja potrzebuje zrobić lifta. Nie mam bladego pojęcie od czego się zabrać i czy w ogóle jest coś takiego możliwe.
Zdaje mi się, że dałoby radę znaleźć jakieś dłuższe amortyzatory i sprężyny, ale na tym kończy sięmoja koncepcja.
Dodam jeszcze, że moje autko to golf3 tdi '95.[/b]

Awatar użytkownika
stary
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: stary » pt lis 17, 2006 19:55

w podpisie masz wrocław to dlaczego chcesz podwyzszyc?przeciez w tym miescie da sie jezdzic z gleba a co doperio na seryjnej zawieszce. nie zebym sie czepiał ale wszyscy beda chcieli cie sprowadzic na dobra droge, wiesz jak golf bedzie wygladal jak go podniesiesz? koniec moich opini, wiem ze mk2 mialo wersje z wyzszym zawieszeniem ale czy do mk3 cos podpasuje? mysle ze ciezko bedzie cos znalezc.

Awatar użytkownika
RIF-RAF
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: RIF-RAF » pt lis 17, 2006 20:54

a jakie masz teraz zawieszenie - sportowe (niskie) czy seryjne. Jesli sportowe to wymiana amortyzatorow (chociaz nie jest to takie konieczne) + sprezynki na seryjne a to pozwoli ci na spokojne poruszanie sie po twoim miescie

Loża szyderców & ABF slow and low squad [img]http://img80.imageshack.us/img80/2782/chmuraba4.gif[/img]
VW Klub Polska #444

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”