[DIY] wynik mojej pracy (wygl. i montaz glosnikow)
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- rerekumkum
- Ma gadane
[DIY] wynik mojej pracy (wygl. i montaz glosnikow)
Witam!!
Przedstawie tu opis moich kombinacji w aucie
Nadszedl czas wymiany glosniczkow, rozgladajac sie za czyms ciekawym wybor padl na PB. Dlugo sie za to zabieralem ale skoro siedze na chorobowym to wlasciwie z nudow zaczelem montowac glosniki. Calosc zajela mi 3 dni i dalej jest nieskonczone, musze powycinac dziury w boczkach. Trwa to tyle bo prawą łape mam w gipsie wiec mimalem bardzo utrudnione zadanie
Oto wydatki:
- radio Pioneer 2820mp 320 zł
- glosniki PB CK-6 Chrome 376zl
- dystanse z Powe ok 50zl
- 2 rolki tasmy dekarskiej 67zl
- nowe kable OFC ok 60zl (wzialem bardzo duzo bo w chacie potrzebne)
- benzyna ekstrakcyjna 6zl
- srubki, podkladki, konektorki ok 6zl
- termokurczki, narzedzia free
- Tyskie bezcenne
suma ok 880zl
Po drodze bylo duzo problemow zwiazanych glownie przez mja niepelnosprawnosc A Tak to wyglada:
A to moj sposob na szybki montaz gwizdkow:
Wrazenia? Nawet pod seyjnym radyjkiem calkiem fajnie gra.
Ale i tak nie zmieni to faktu ze jestem zalamany, tyle pracy, wlaczam radyjko i jakie bylo moje zdziwienie jak uslyszalem dziwny brzęk z okoloicy prawego dystansu... ehh, przyroda.
Zapraszam do komentowania....
Przedstawie tu opis moich kombinacji w aucie
Nadszedl czas wymiany glosniczkow, rozgladajac sie za czyms ciekawym wybor padl na PB. Dlugo sie za to zabieralem ale skoro siedze na chorobowym to wlasciwie z nudow zaczelem montowac glosniki. Calosc zajela mi 3 dni i dalej jest nieskonczone, musze powycinac dziury w boczkach. Trwa to tyle bo prawą łape mam w gipsie wiec mimalem bardzo utrudnione zadanie
Oto wydatki:
- radio Pioneer 2820mp 320 zł
- glosniki PB CK-6 Chrome 376zl
- dystanse z Powe ok 50zl
- 2 rolki tasmy dekarskiej 67zl
- nowe kable OFC ok 60zl (wzialem bardzo duzo bo w chacie potrzebne)
- benzyna ekstrakcyjna 6zl
- srubki, podkladki, konektorki ok 6zl
- termokurczki, narzedzia free
- Tyskie bezcenne
suma ok 880zl
Po drodze bylo duzo problemow zwiazanych glownie przez mja niepelnosprawnosc A Tak to wyglada:
A to moj sposob na szybki montaz gwizdkow:
Wrazenia? Nawet pod seyjnym radyjkiem calkiem fajnie gra.
Ale i tak nie zmieni to faktu ze jestem zalamany, tyle pracy, wlaczam radyjko i jakie bylo moje zdziwienie jak uslyszalem dziwny brzęk z okoloicy prawego dystansu... ehh, przyroda.
Zapraszam do komentowania....
Ostatnio zmieniony czw lis 30, 2006 22:38 przez rerekumkum, łącznie zmieniany 3 razy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=112108&postdays=0&postorder=asc&start=105
- rerekumkum
- Ma gadane
Dziekijanek822 pisze:No bardzo ładnie za pare dni ja zabieram sie do wygłuszenia, taśmy dekarkiej dwie rolki ale jakiej szerokości? Gwizdki mocowałeś do kratki przykręcając czy klejąc?
A co do dystansu może gdzieś styka sie z płytą tapicerki(za mały otwór).
Tasma, jesli dobrze pamietam, ma 10cm szerokosci.
Gwizdki chcialem przykrecic ale ostatecznie potraktuje je tasma dwustronna...
A dystans sie nie styka z tapicerka bo jeszcze nie jest ona zalozona auto stoi na parkingu w takim stanie jak na fotkach... ogolnie janek822 zycze Ci powodzenia bo troche roboty jest szczegolnie jesli sie robi to po raz pierwszy
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=112108&postdays=0&postorder=asc&start=105
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
rerekumkum, ładnie, tylko czy poza taśmą dekarską użyłeś czegoś twardego do zakrycia tych ogromnych otworów montażowych w drzwiach
Ostatnio zmieniony sob wrz 30, 2006 17:16 przez Kubus20, łącznie zmieniany 1 raz.
- rerekumkum
- Ma gadane
Kubus20 no niestety brak materialow i czasu (mialem wypozyczony garaz wiec musialem sie spieszyc) nie pozwolil mi na to, wiem ze jest to duzy minus, dlatego na te wielkie otwory dalem dwie warstwy tasmy...
no-name tak wykleilem w srodku, niewiele bo balem sie zeby tasmy nie zabraklo
a tak na marginesie to usunalem to niemile brzeczenie w prawym glosniku, widocznie dystans byl minimalnie krzywy orsmth, dalem miekka podkladke i po problemie teraz czekam jedynie na radyjko
aha i jeszcze jedno... jak wycinaliscie otwory w boczkach? chodzi mi o ta sklejke.... da sie to zrobic "domowym" sposobem
no-name tak wykleilem w srodku, niewiele bo balem sie zeby tasmy nie zabraklo
a tak na marginesie to usunalem to niemile brzeczenie w prawym glosniku, widocznie dystans byl minimalnie krzywy orsmth, dalem miekka podkladke i po problemie teraz czekam jedynie na radyjko
aha i jeszcze jedno... jak wycinaliscie otwory w boczkach? chodzi mi o ta sklejke.... da sie to zrobic "domowym" sposobem
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Trzeba było chociaż na największe dziury dać płaskowniki, wtedy ta taśma już bardziej miałaby się czego trzymać...rerekumkum pisze:Kubus20 no niestety brak materialow i czasu (mialem wypozyczony garaz wiec musialem sie spieszyc) nie pozwolil mi na to, wiem ze jest to duzy minus, dlatego na te wielkie otwory dalem dwie warstwy tasmy...
Ostatnio zmieniony śr paź 04, 2006 12:16 przez Kubus20, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dlaczego wygluszales tasma a nie matami??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
- rerekumkum
- Ma gadane
a dlaczego nie? skoro nie widac roznicy to po co przeplacac a poza tym tasma jest bardziej elastycznarysiektr pisze:dlaczego wygluszales tasma a nie matami??
koncowke ciegien wsadzilem w szremery, tu to widac:Mam pytanko odnośnie cięgien czy trzeba je jakoś dodatkowo zabezpieczyć bo słyszałem że można sobie tak posklejać wszystko wśrodku ze potem drzwi nie otworzysz.
a cale ciegna owinalem szmatkami czego tu nie widac
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
moze i jest bardziej elastyczna od mat APP lub podobnych ale nie dynamat lub stinger...i to one wlasnie lepiej pochlaniaja drgania.i ladniej wyglada.ale tez powidziwiam cie za to jak zrobiles taka robote jedna reka...Mistrzu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf