[MK III] Problem z obrotomierzem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK III] Problem z obrotomierzem
Może będzie ktoś w stanie mi pomóc.Otóz miga mi kontrolka oleju i obrotomierz wskazuje 0, a gdy w tym czasie nacisne sprzęgło to wraca do normalnej pozycji i przestaje migac kontrolka oleju. Ale gdy puszczę sprzęgło znowu wraca do stanu wariacji.
Proszę pomózcie bo elektrycy są bardzo drodzy i często naciągają
Re: [MK III] Problem z obrotomierzem
Miałem podobnie tzn. u mnie pomagało włączenie (pstrykniecie tylko) wycieraczek przednich.Elektryk powiedział "trzeba szukać" ,a to kosztuje i jeździłem z tym chyba z rok .Następny właściciel jeździ tak juz też rok i nic sie nie dzieje złego(podobno teraz czasami nie pomaga to pstrykniecie i nawet cały dzień jeździ bez obrotomierza).U ciebie popatrzyłbym na to co się dzieje w okolicach pod kokpitem(obok pedałów),czy tam pedał nie dociska jakiegoś kabelka przetartego,ewentualnie ,czy w komorze silnika linka lub dźwignia na skrzyni nie powodują jakiegoś ruchu kabelków . U mnie to była przyczyna raczej elektryczna,a u ciebie wygląda ,że to jest raczej sprawa mechaniczna (coś powoduje zetkniecie przewodów(przetartych na przykład) w momencie gdy wciśniesz sprzęgło).Numb pisze:Może będzie ktoś w stanie mi pomóc.Otóz miga mi kontrolka oleju i obrotomierz wskazuje 0, a gdy w tym czasie nacisne sprzęgło to wraca do normalnej pozycji i przestaje migac kontrolka oleju. Ale gdy puszczę sprzęgło znowu wraca do stanu wariacji.
- Paweł Marek
- V.I.P.