Jak ulepszyc silnik GX?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
Po prówmaniu mojego rozdzielacza ze zdjęciami które wrzucił taz śmiało mogę stwierdzić że mam ke-jetr.W związku z tym mam pytanko co zrobić lub jak wyregulować żeby mój silniczek któremu poświęciłem tak wiele czasu nie przebierał na wolnych obrotach i odpalał bez wciskania pedału gazu.
MK3 TDI może kiedyś
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
taz pisze:Dlaczego ke-jet jak przt rozdzielaczu nie ma elektronicznego regulatora ciśnienia paliwa????????
TAZ wtrysk ktory jest na fotach to po prostu k-jetronic z tym ze jest to wersja ktora byla stosowana w krajach o "ostrzejszych normach spalin" i ma ta dziwna wlasciwosc ze reguluje sie sklad mieszanki na bierzaco na podstawie sygnalow z sondy lambda. regulacja odbywa sie za pomoca elektrozaworu ktory "wspomaga prace regulatora termiocznego cisnienia paliwa" wzbogacajac lub tez zubazajac dawke paliwa przez zmiane cisnienia napierajacego na plyte spietrzajaca luftwagi tak ze powiem glosno jescze raz TO JEST K-JETRONIC OS.........ŁY bez urazy :D i taz mial racje a co do regulacji TAZ to ja nie dinozaur i jescze oddycham i zapraszam do wrocka na dzien z tym gx'em
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
poprawka w ke tez jest mozliwosc regulowania wachy na kazdy gar osobno a dokladnie to reguluje sie charakterystyke paliwo powietrze bo procentowo to idzie w calym zakresieStrefa pisze:no dobra ale jesli niema elektronicznego regulatora cisnienia paliwa to rozdzielacz jest od k-jetronica zreszta rozdzielacze od k i ke latwo rozroznic , na rozdzielacz od k-jeta jest to typowo mechaniczny bez elektroniki i jest mozliwosc regolacji mieszanki na kazdy gar osobna kluczem imbusowym(niepamietam jakim) a w rozdzielaczu ke niema regolacji na kazdy gar osobno natomiast jest elektroniczny zawor cisnienia paliwa ktorym to steruje sterownik ten co na podszybiu jest pozatym rozdzielacze od k z regoly byly czarne a od ke srebrne (niewiem czy zawsze ale niewidzialem rozdzielacza od k srebrnego i od ke czarnego) Po tym najprosciej odroznic te dwa typy rozdzielaczea heh niemam pomyslu jak to inaczej slowami opisac
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
ja nadal mam takie duze spalanie nikt nie umie mi tego napurawic wiem ze po odlaczeniu regulatora cisnienia paliwa dawka paliwa jest dobra tak jak i na wysokich obrotach jak i na niskich ale autko sie strasznie muli po podlaczeniu tego regulatora autko na niskich obrotach ma dobra dawke paliwa ale na wysokich ma o 8 razy za duza
Danger War Machine Incoming
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
WarMachine18 pisze:ja nadal mam takie duze spalanie nikt nie umie mi tego napurawic wiem ze po odlaczeniu regulatora cisnienia paliwa dawka paliwa jest dobra tak jak i na wysokich obrotach jak i na niskich ale autko sie strasznie muli po podlaczeniu tego regulatora autko na niskich obrotach ma dobra dawke paliwa ale na wysokich ma o 8 razy za duza
dawaj do mnie:D:D
p.s. ile juz zes wydal na regulacje???;)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
500???? to sie gosciu obłowil:D:D:D byłoby taniej odrazu do mnie:P
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt: