nie mam świateł wstecznego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie mam świateł wstecznego
badając przyczynę braku świateł wstecznego, stwierdziłem ze to włącznik w skrzyni nie łączy. Nie wiem jak go wymienić ... i czy w ogóle się go wymienia. Czy jak go będe próbował wyjąć czy czegoś nie spie...ole. Oczywiście mogę sobie do kabiny przewód pociągnąć i mieć extra włącznik do wstecznego (kiedyś tak miałem w syrenie 105) ale moz sie da jakoś bezboleśnie tę usterkę usunąć.
much7, wez kawalek kabelka lub jakis spinacz i odepnij przy skrzyni wsowki ktore sa wpiete w wlacznik wstecznego i zewrzyj te wsowki i zobacz czy wtedy sie zapali z tylu lampa cofania!! jezeli sie zapali to wtedy albo wlacznik zepsuty albo lubia tez koncowki na czujniku zasniedziec! wyczysc papierem sciernym
a wymiana banalnie prota takze dasz rade
a wymiana banalnie prota takze dasz rade
- Panter
- Mały gagatek
- Kontakt:
kontynuując temat chciałbym sptytac gdzie wogóle znajduje sie ten przełącznik jak by mógł ktos to mile widziane foto , ja mam jakis wtyg na górze skrzyni i tam podpięty jest przewód ale to odpowiada za to ze jak sie wrzuca wsteczny to pali mi sie kontrolka (P) tak samo jak przy zaciągnięciu ręcznego. i obok tego przewodu co jest wpięty wychodzą luxne dwa przewody do niczego nie wpięte. co to moze byc ? sprawdzalem żarówka to cały czas jest napięcie po przekręceniu kluczyka
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
czujknik do recznego to jest pod dzwignia hamulca recznego , a drugi w korku od zbiorniczka płynu hamulcowego,Panter pisze:kontynuując temat chciałbym sptytac gdzie wogóle znajduje sie ten przełącznik jak by mógł ktos to mile widziane foto , ja mam jakis wtyg na górze skrzyni i tam podpięty jest przewód ale to odpowiada za to ze jak sie wrzuca wsteczny to pali mi sie kontrolka (P) tak samo jak przy zaciągnięciu ręcznego. i obok tego przewodu co jest wpięty wychodzą luxne dwa przewody do niczego nie wpięte. co to moze byc ? sprawdzalem żarówka to cały czas jest napięcie po przekręceniu kluczyka
cos masz skopane
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!