EURO TR2 was is das?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Demoonek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

EURO TR2 was is das?

Post autor: Demoonek » ndz gru 24, 2006 11:07

Witam! Jakis czas temu Fiat Ducato postanowil zagarazowac mnie w Oplu Omedze no ale nie zmiescil mnie :) sprawa wyglada tak ze tyl strzaskany przod tez (z tylu jak i z przodu poszly podluznice :/) i koszt naprawy nie oplacalny, wiec postanowilem zakupic kolejnego golfa z racji tego ze zostalo mi mnostwo rzeczy z mojego. Upatrzylem golfa na allegro za 1200zl rok 88 sciagniety z niemiec czarny do lekkich napraw mechanicznych (najpowazniejsza napraw ajak narazie byla wymiana nagrzewnicy bo ciekla, troche styki trzeba bylo poczyscic bo stal bez ruchu z dobre 5 miesiecy), blacharsko stan oceniam na 4 byl lekko pukniety przodem ale wystarczyla wymiana blotnika i jest juz ok oprocz tego w podlodze za kierowca wybity byl taki duzy okragly dekielek wiec oczyscilem to miejsce silikon i jazda :) niestety kolo tego dekielka jest mala dziurka ale teraz zabezpieczona poczeka na wiosne. Co do silnika to mam podejrzenia ze ma walniete uszczelniacze badz pierscienie bo strasznie olej zasysa i wali do rury, w kazdym razie silnik jest malo istotny poniewaz i tak zakladam swojego rp-ka bo ma tylko 160 tys przebiegu wiec dam mu jeszcze szanse :). No i kilka pytan do was:

- mam teraz dwa kompy (oba silniki sa Rp) i kazdy ma inne oznaczenie, jesli zmienie silnik to zalozyc kompa ktorego mialem u siebie czy zostawic ten co jest?

- mam zalozone jakies takie male dziadostwo Euro Tr2 sie to nazywa i powoduje ze auto spelnia norme emisji spalin EURO 2 zamiast Euro 1 mam na to TUV ale nie bardzo wiem na jakiej zasadzie to dziala (moze jakis help?) - teraz nie wiem czy zostawiac czy wymontowac bo nie wiem czy nie oslabia to auta :/

- no i najwazniejsze zna ktos dobrego blacharza fachure w okolicach Gliwic co by mi mogl taki pewien kawalek blachy przemontowac?? msg only PW :bajer: chyba ze mikolaj bedzie dobry w tym roku i rzuci dodatkowego tysiaca to zarejestruje :crazy:

W sumie to by bylo na razie tyle co mi przychodzi do glowy :) pozdrawiam i dzieki z gory za wszelkie odpowiedz :) :okej:
Ostatnio zmieniony ndz gru 24, 2006 16:03 przez Demoonek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz gru 24, 2006 11:13

Demoonek pisze: zna ktos dobrego blacharza fachure w okolicach Gliwic co by mi mogl blaszke z numerkami przemontowac??
oby policjant tego nie czytal :) i niech ci koledzy na pw lepiej pisza namiary goscia.a te ustrojstwo napewno troche oslabia auto,chyba w mk3 cos podobnego jest.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz gru 24, 2006 15:04

Demoonek pisze:- mam teraz dwa kompy (oba silniki sa Rp) i kazdy ma inne oznaczenie, jesli zmienie silnik to zalozyc kompa ktorego mialem u siebie czy zostawic ten to jest?
Ja bym przekładał razem z kompem, będziesz miał pewność że wszystko jest tak jak ma być...

Awatar użytkownika
Leon_Wechtel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Leon_Wechtel » ndz gru 24, 2006 16:35

a ten drugi silniczek za ile bys puscił w razie czego z kompem i wiązką ewentualnie?

:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » ndz gru 24, 2006 17:18

blaszka z numerami to żaden problem, ona jest mocowana do fartucha na nity, ale problem jest z VINem bo on w mk2 jest w podszybiu na ścianie czołowej wiec albo wycinasz cała ścianę i wstawiasz swoją ze starego auta, albo sztukujesz jakiś fragment np 30x10cm, ale wtedy łatwo to wykryć....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”