Problem z hamulcami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z hamulcami
Witam ma golfika z 1994 gti i ztyłu hamulce tarczowe ,zacina się mi ręczny czy da się to jakoś naprawić czy trzeba wymienić ręczny ??
- DamianCU
- Gadatliwa bestia
Chyba siadły ci linki od ręcznego. Najlepiej wymienić obie i przeczyścić hamulce z tyłu.
Jeśli linki po zakupie są suche to dobrze było by je przesmarować olejem i wd40 na przemian.
Przynajmniej ja tak zrobiłem i jest super
Jeśli linki po zakupie są suche to dobrze było by je przesmarować olejem i wd40 na przemian.
Przynajmniej ja tak zrobiłem i jest super
Każdy jest Kimś [VW]
Pozdrawiam DamianCU
GTI: viewtopic.php?f=88&t=346397" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam DamianCU
GTI: viewtopic.php?f=88&t=346397" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
Miałem to samo w jednym kole, wystarczyło ściągnąć linkę z mocowania przy zacisku i wjachę o która jest zaczepiona porządnie rozruszać w maksymalnym zakresie (po wyjęciu platykowego kołka o który dźwignia się opiera w spoczynku), pod uszczelkę z tyłu wd40. Pomogło na pół roku, potem problem powrócił, teraz kolejne pół roku działa. Jeśli nie pomoże trzeba rozbierać zacisk, wyczyścić, spróbować coś ze sprężyną powrotną zrobić.alwarro pisze:zaciski się zacinają i teraz nie wiem czy są jakieś zestawy naprawcze do nich czy trzeba szukać jakiś innych
[ Dodano: Nie Gru 31, 2006 3:41 pm ]
zestaw naprawczy (firmy Autofren) dostaniesz bez kłopotu, ale zawiara tylko to co zwykle, czyli gumki od przodu do tłoczka.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.