Kupiłem Golfa 3 z uszkodzonym szyberdachem (wogole nie reagował). Testowałem go na szczelność i wszystko było ok. Ostatnio zachciało mi sie bawic kabelkami i jak sie okazało zaczeła swiecic kontrolka (przycisk) od szyberdachu. Nacisnełem wiec go z nadzieją otworzenia dachu. Niestety prawdopodopodobnie jest uszkodzona prowadnica bo dach otworzył sie kilka centymetrow a pozniej wydawał dziwny dźwięk - jakby sie zaciał.
Teraz nie moge domknąć szyberdachu. Zamyka sie ale nie domyka - jest bardzo nieszczelny. Jak zamknąc taki uszkodzony szyberdach? Jutro ma padać a nie mam garazu
Jak zamknąc uszkodzony szyberdach?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak ściągniesz maskownice od silniczka od szyber dachu to zobaczysz zaślepkę plastikową to ją wyciągniesz i zobaczusz wejście na imbus czyli śrubke na imbus. W ten otwór włóż korbkę która powinna być przyczepiona kolo silniczka. No i krecisz w którąś ze stron nie pamietam w którą ale w jedna jest zamykanie a w drugą otwieranie. Tylko rób to delikatnie żebyś nic nie uszkodził dodatkowo
WAŻNE:
NIE ZGUB TEJ ZAŚLEPKI BO ONA ODCINA DOPłYW PRąDU JAK JEST WYCIąGNIęTA A JAK JEST W śRODKU TO PUSZCZA PRąD DO SILNICZKA.
jAK POMOGłEM TO PLUSIK DLA MNIE
WAŻNE:
NIE ZGUB TEJ ZAŚLEPKI BO ONA ODCINA DOPłYW PRąDU JAK JEST WYCIąGNIęTA A JAK JEST W śRODKU TO PUSZCZA PRąD DO SILNICZKA.
jAK POMOGłEM TO PLUSIK DLA MNIE
-=KaraseK=-
wlozylem imbusa i kreciłem w jedną/drugą ale niestety zamyka i otwiera sie tylko do pewnego momentu... pozniej idzie cięzej i zaczyna coś przeskakiwac. Zamkłem na bezczelnego (śrubokręt i troche siły). Nie wiem jednak czy wszystko jest na swoim miejscu... tzn. ten dziubek (zaznaczony na czerwono na zdjęciu) ma byc w takiej pozycji jak jest teraz? w tym miejscu tej prowadnicy? Musiałem je ustawić w róznych pozycjach na lewej i prawej stronie bo inaczej szklana płyta nie leżała równo (dodam, ze strona lewa - od kierowcy - jest całkowicie martwa, nie porzesuwa jej silnik ani korbka... musiałem pchac srubokrętem). Prosze ewentualnie zaznaczyc w paincie gdzie powinien znajdowac sie ten dziubek w poprawnie zamknietym szyberdachu.
Hej,
Jak ja kupiłem Golfa też się zdziwilem, moja kobieta zaczeła bawic się przyciskami od szyberdachu. Podniusł się ale już nie opadł. Złapałem za telefon i dzwonie do goscia a on mi oznajmia ze linka jest peknieta....haha
Patent na dwa śrubokręty i pchałem do przodu oby dwa zaczepy jednocześnie dociskając dach.
P.s. lepiej nie tykac "gówna" bo sie rozpadnie i popłyniesz 500zł na nowy albo bedziesz miał mokro pod dachem....
Jak ja kupiłem Golfa też się zdziwilem, moja kobieta zaczeła bawic się przyciskami od szyberdachu. Podniusł się ale już nie opadł. Złapałem za telefon i dzwonie do goscia a on mi oznajmia ze linka jest peknieta....haha
Patent na dwa śrubokręty i pchałem do przodu oby dwa zaczepy jednocześnie dociskając dach.
P.s. lepiej nie tykac "gówna" bo sie rozpadnie i popłyniesz 500zł na nowy albo bedziesz miał mokro pod dachem....
Pozdrowionka