Czujnik temperatury wody
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czujnik temperatury wody
koledzy za co jest odpowiedzialny czujnik temperatury wody?
nie mam ssania.
silnik nie ma dobrych osiagow (tzn raz ma raz nie ma). napewno nie ma na cieplym
ciezko go sie uruchamia. z rana nigdy nie odpali za 1 razem a za 2 to tylko dotkne i pali. za 1 przekrece rozrusznikeim chocby na sekunde i za 2 razem pali i odwrotnie. moge za 1 rzem krecic 10 sekund nie odpali a tylko zakrece 2 raz pali od strzału.
nie mialem termostatu i silnik byl niedogrzany - po dluzszej jezdzie tez nie chcial odpalac. lapal lapal ale ciezko zapalal.
teraz jest termostat - silnik lapie juz temp ale nie jezdzilem tak zeby sprawdzic te odpalanie na cieplym.
czy to moze byc przepływomierz?
mam gaz
nie mam ssania.
silnik nie ma dobrych osiagow (tzn raz ma raz nie ma). napewno nie ma na cieplym
ciezko go sie uruchamia. z rana nigdy nie odpali za 1 razem a za 2 to tylko dotkne i pali. za 1 przekrece rozrusznikeim chocby na sekunde i za 2 razem pali i odwrotnie. moge za 1 rzem krecic 10 sekund nie odpali a tylko zakrece 2 raz pali od strzału.
nie mialem termostatu i silnik byl niedogrzany - po dluzszej jezdzie tez nie chcial odpalac. lapal lapal ale ciezko zapalal.
teraz jest termostat - silnik lapie juz temp ale nie jezdzilem tak zeby sprawdzic te odpalanie na cieplym.
czy to moze byc przepływomierz?
mam gaz
Ostatnio zmieniony ndz gru 31, 2006 00:17 przez Darcyn, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Koryguje skład meiszanki ze względu na temp sieczy chłodzącej (więc też temp silnika).Darcyn pisze:koledzy za co jest odpowiedzialny czujnik temperatury wody?
Co do rozruchu, to sterownik tak, czy inaczej wzbogaca mieszankę (niższa prędkość przydostu ciśnienia, mniejsza prędkość obr, niższa temp itd) i mieszanka rozruchowa jest tak, czy inaczej najbardziej wzbogacona ze wszystkich stanów pracy silnika...
Dlatego nie był bym pewny, czy czujnik temp może powodować tak ogromne problemy z rozruchem, ale co do braku tzw ssania (a tak naprawdę wzbogacenia mieszanki na zimnym motorze), to jak najbardziej.
Sprawdź go multimetrem. Zaraz wrzucę tu tabelkę.
Jeśli chodzi o odpalanie to nie. Padający przepływomierz rzeczywoiście osłabia osiągi.Darcyn pisze:czy to moze byc przepływomierz
Sprawdź najpierw czujnik.
[ Dodano: 30 Gru 2006 16:49 ]
Oto i on.
Pozdrawiam.
Obroty przy odpiętym powinny być większe bo ssanie wtedy pracuje na maxa, a przy zapiętej wtyczce odpalanie może być utrudnione ze względu na to że czujnik będzie Tobie pokazywać temp 40*C przy temperaturze 0*C no i ssanie będzie mniejsze.A co do odpalania za 2 razem to włącz zapłon na 10 sek. i spróbuj zapalić póżniej, przez ten czas pompa paliwa napompuje odpowiednią ilość paliwa.
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ale przedtem zabezpiecz furaka żeby niespadł na Ciebie. gostek którego znałem w ten właśnie sposób pożegnał się z życiemjak sie uprzesz to na lewarku se poradzisz:)
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]