montaż wspomagania do 1,6 JR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
montaż wspomagania do 1,6 JR
czołem, mam na oku komplet wspomy z benzynowca 1,6 i pytanie jest jakie większe problemy bedą z adaptacją tego do mojego JRa ?? głównie o pompe tu chodzi, czy łapy są takie same czy trzeba coś przerabiać/dorabiać
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
mam koło pasowe na wale na 2 paski, jeden jest podpięty,więc jest kwestia pompy, ale to chyba da sie zrobić dzięki
to wiem dziś jade po cały komplet, nawet płyn ma podobno jeszcze zalany, tylko że to właśnie z benzynki i myśle jak to włożyć
-
- Mały gagatek
cinek
jak założysz wspomaganie to zapodaj kilka fotek bo też mam ochote włożyć pozdro
jak założysz wspomaganie to zapodaj kilka fotek bo też mam ochote włożyć pozdro
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni
właśnie przywiozłem cały komplet. wyjęty był w całości bo w aucie nie było silnika. nawet płyn jest w środku, szkoda że nie da sie tego zamontować w całości :)myśle że w wekend jak nie bedzie śnieżyć to coś porobie
-
- Forum Master
- Kontakt:
Witam. Jakies 3 tygodnie temu zakladałem do siebie taki kaplecik. Nie wiem dokładnie z czego on był, chyba z mkIII bo miał drązki dłuzsze.Napewno z benzyny. Po wymianie drazków na krótsze z mkII kolumna pasowała idealnie. Z pompa był problem, żadna łapa nie pasowała. Musiałem zrobic swoje. Do kompletu wazne żeby mieć łącznik z krzyżakami na kolumne kierowniczą. Zdjęć niestety nie posiadam. Różnica jest okropna, teraz mozna cieszyc sie jazda po parkingach. Pozdrawiam
zamontowany już dawno a obecnie jest cały komplet do sprzedania, bo mam inną dwójke
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Witam
Odgrzewam kotleta,bo mam poważny problem.
Jestem w trakcie montażu wspomy do JR-a.Niby wszystko już upchnięte,płyn zalany,ale nie mogłem założyć krzyżaka na magiel,bo wieloklin wałka,wystający z magla jest nieco grubszy niż w przekładni bez wspomy.Wyjąłem krzyżak z auta i porównałem go z krzyżakiem,który dorzucił sprzedający razem z całym układem wspomy.Kurcze,ten od układu ze wspomą jest krótszy,ale mimo wszystko przymierzyłem go do auta.Na magiel nachodzi elegancko (no bo w sumie to jest od niego),ale nie dostaje do kolumny górnej,akurat tyle,o ile jest krótszy od tego bez wspomy.
Teraz nasuwa mi się pytanie: czy w układach ze wspomą,były inne (dłuższe) kolumny górne,bo za cholerę mi to nie pasuje?
Odgrzewam kotleta,bo mam poważny problem.
Jestem w trakcie montażu wspomy do JR-a.Niby wszystko już upchnięte,płyn zalany,ale nie mogłem założyć krzyżaka na magiel,bo wieloklin wałka,wystający z magla jest nieco grubszy niż w przekładni bez wspomy.Wyjąłem krzyżak z auta i porównałem go z krzyżakiem,który dorzucił sprzedający razem z całym układem wspomy.Kurcze,ten od układu ze wspomą jest krótszy,ale mimo wszystko przymierzyłem go do auta.Na magiel nachodzi elegancko (no bo w sumie to jest od niego),ale nie dostaje do kolumny górnej,akurat tyle,o ile jest krótszy od tego bez wspomy.
Teraz nasuwa mi się pytanie: czy w układach ze wspomą,były inne (dłuższe) kolumny górne,bo za cholerę mi to nie pasuje?