Wymiana tuleji metalowo-gumowyc na tylnej belce, pomózcie!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana tuleji metalowo-gumowyc na tylnej belce, pomózcie!!!
Witam!! Mam zamiar wymienic tuleje metalowo-gumowe na tylnej belce i mam kilka pytań. Czy konieczne jest rozpinanie przewodów hamulcowych?? Czy trzeba przy montazu ustawiac jakos geometrie zawieszenia?
- perez_77
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam ja ostatnio byłem u mechanika i wymienil mi własnie te tuleje bo strasznie biło wziął 70zł.Nie odpinał on żadnych przewodów hamulcowych musisz tylko uważać na korektor hamowania,nie trzeba potym ustawiac zadnej geometri.Wolałem dać to do mechanika bo sam bym tego niezrobił i sie do tego niezabierałem sam mechanik meczył sie z tym 4 godziny,cieżko wybic stare i założyć nowe bo są bardzo dobrze dopasowane.Pozdrawiam
Dzieki za rade, pytałem o ta geometrie bo gdzies ktos tam słyszałem na ten temat ale nie byłem pewien. Jesli chodzi o sama trudnosc to mysle ze sobie poradze bo mam co nieco doswiadczenia w mechanice coprawda amatorskie ale pod okiem zaprzyjaznionego mechanika Wiem ze 70 dyszek to nie jest duzo ale ostatnio chwilowo jestem bez pracy i jak na razie to czasu mam mnóstwo garaż tez nie zle wyposazony którego nie jeden podwórkowy mechanik by sie nie powstydził, a z kasa róznie to moze byc:) wiec chyba jutro sie zabiore. Z wcisnieciem najwyzej pojade na prase zeby nie uszkodzic gniazd.
Jesli ma ktos pomocne fotki to bardzo prosze.....
Jesli ma ktos pomocne fotki to bardzo prosze.....
Ostatnio zmieniony czw sty 04, 2007 22:57 przez adam aa22, łącznie zmieniany 1 raz.