dziwne stukanie,chyba cos ze sprzeglem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
dziwne stukanie,chyba cos ze sprzeglem
Hej
Dolacze sie do tego pytania.Co moze byc przyczyna takiego zjawiska:podczas przyspieszania,po tym jak zmienie bieg i dodam wiecej gazu zaczyna byc slychac takie lekkie stukanie.Zanika gdy nacisne lekko pedal,nawet bardzo delikatnie i pozniej juz jest cisza az znowu nie wcisne sprzegla i zmienie biegu.Slychac to przede wszystkim na 2 i 3 biegu.Jak myslicie co to moze byc??
Pzdr
Piotrek
Dolacze sie do tego pytania.Co moze byc przyczyna takiego zjawiska:podczas przyspieszania,po tym jak zmienie bieg i dodam wiecej gazu zaczyna byc slychac takie lekkie stukanie.Zanika gdy nacisne lekko pedal,nawet bardzo delikatnie i pozniej juz jest cisza az znowu nie wcisne sprzegla i zmienie biegu.Slychac to przede wszystkim na 2 i 3 biegu.Jak myslicie co to moze byc??
Pzdr
Piotrek
-
- Nowicjusz
hmmm ... lepeiej zebys nie mial tego co ja w swoim
tez mi tak stukalo.. stukalo az przestalo i okazalo sie ze musze wymienic skrzynie
wracalem raz wieczorem do domu wrzucilem 2 cos mi stuknelo wrzucilem 3 i przestalo i potem swiatla 1 .. 2 stuk.. stuk ... nagle wielki strzal i co i kapa poszedl olej ze skrzyni..
jakos dotoczylem sei do domu ta skrzynia bez oleju
na drugi dzien sie okazalo ze mam 2 otworki ktore powstaly w nocy!!!
oczywisice skrzynia do wymiany!!
kumpel ktory mi to wymienial powiedzial ze bylo jeszcze 3 oczko w srodku!!
okazalo sie ze poszly nity na mechanizmie roznicowym cza jakos tak
mam nadzieje ze u Ciebie to jest wina sprzegla albo jakas *#cenzura#* bo nie zycze takiej przygody ktora mnie spotkala!
moze masz cos jeszcze z linka sprzegla moze samoregulator sie cos zacina i sprzeglo jakos dzienie pracuje!
tez mi tak stukalo.. stukalo az przestalo i okazalo sie ze musze wymienic skrzynie
wracalem raz wieczorem do domu wrzucilem 2 cos mi stuknelo wrzucilem 3 i przestalo i potem swiatla 1 .. 2 stuk.. stuk ... nagle wielki strzal i co i kapa poszedl olej ze skrzyni..
jakos dotoczylem sei do domu ta skrzynia bez oleju
na drugi dzien sie okazalo ze mam 2 otworki ktore powstaly w nocy!!!
oczywisice skrzynia do wymiany!!
kumpel ktory mi to wymienial powiedzial ze bylo jeszcze 3 oczko w srodku!!
okazalo sie ze poszly nity na mechanizmie roznicowym cza jakos tak
mam nadzieje ze u Ciebie to jest wina sprzegla albo jakas *#cenzura#* bo nie zycze takiej przygody ktora mnie spotkala!
moze masz cos jeszcze z linka sprzegla moze samoregulator sie cos zacina i sprzeglo jakos dzienie pracuje!
on jak jest do d...y to niezaleznie od biegu by dawałAdamtd pisze:Piotrekgolf, przychodzi mi na myśl przegub wewnętrzny
ale warto sprawdzić
[ Dodano: Sob Sty 13, 2007 01:23 ]
a ja myślę że problem jest raczej po stronie wlasnie mechanizmu różnicowegobudzio18 pisze:okazalo sie ze poszly nity na mechanizmie roznicowym cza jakos tak
i Piotrekgolf jeździj aż sieknie w końcu i staniesz ja podobnie kiedyś miałem
i znudziło mi się namierzanie aż stanąłem 50km od domu ...
albo od razu kupuj druga używaną skrzynię i obowiązkowo drugie kompletne nowe sprzęgło !
bo sam nie zrobisz a jak komuś zlecisz naprawę mechanizmu różnicowego
to kosztować będzie więcej niż uzywana dobra skrzynia
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
no tez radze poszukac skrzynie bo wcale nie jest tak latwo
kumpel ktory mi zakladal i wogole szukal skrzyni to troche sie naszukal
wkoncu znalal u kolesia co przywozi takie podzespoly wzial 1 i okazalo sie ze niby ten sam silnik ale nie spasowala potem 2 ta juz spasowala ale potem to byla loteria ze sprzeglem bo niby wsyztko tak jak ma byc ale nie pasowalo chyba ze 3 rozne musila sprawdzic az wkoncu sie udalo
na skrzynie mialem gwarancje ( rozruchowa a potem miesiac albo 3 juz nie pamietam)
szukaj skrzyni i nie trac czasu bo potem moze byc za pozno :/
kumpel ktory mi zakladal i wogole szukal skrzyni to troche sie naszukal
wkoncu znalal u kolesia co przywozi takie podzespoly wzial 1 i okazalo sie ze niby ten sam silnik ale nie spasowala potem 2 ta juz spasowala ale potem to byla loteria ze sprzeglem bo niby wsyztko tak jak ma byc ale nie pasowalo chyba ze 3 rozne musila sprawdzic az wkoncu sie udalo
na skrzynie mialem gwarancje ( rozruchowa a potem miesiac albo 3 juz nie pamietam)
szukaj skrzyni i nie trac czasu bo potem moze byc za pozno :/
Wiesz u mnie wewnętrzny stukał cału rok ale nie codziennie i nie zawsze na wszystkich biegach i nawet sprawdzenie ręczne nic nie dało i tez były wskazania na skrzynię. Tak że wiem już z doświadczenia, że róznie z tym bywaRobertP pisze:Adamtd napisał/a:
Piotrekgolf, przychodzi mi na myśl przegub wewnętrzny
on jak jest do d...y to niezaleznie od biegu by dawał
ale warto sprawdzić
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....