[mk3] zbierzność
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] zbierzność
witam. mialem wczoraj przeglad i bardzo mily pan ze stacji obslugi powiedzal ze mam do ustawienia zbierznosc. polecil mi warsztat do ktorego sie udalem i zaczely sie schody. po pierwsze koles ktory nawet nie spojrzal na auto stwierdzil ze skoro to golf 3 to nalezy odrazu ustawiac geometrie i zbierznosc. gdy w koncu wjechalem na podnosnik i zamontowal na kola te przyrzady powiedzialem mu ze mam przekoszone prawe kolo z przodu. wiec odrazu zabral sie za to kolo. lecz nie mogl odkrecic czegos tam wiec zabral sie za kolo lewe i rxzekomo ustawil wszystko i zbierznosc jest. Lecz teraz zaczelo mnie sciagac na prawo i mam lekko obrocona kierownice w kierunku przeciwnym do wskazowek zegara. gdy sie przejechalem troche po miescie i pojechalem do mechanika aby mu powiedziec co sie dzieje stwierdzil ze musze ustawic geometrie, a gdy powiedzialem ze kierownica jest obrocona to powiedzial zebym sobie przelorzyl ja!!!!. Sorki... ale za zbierznosc zaspiewali 70 PLN a za geometrie dodatkowe 90PLN!!! nie chie wala... mam tylko pytanie do was, czy pojechac jutro do tego mechaniopra i zjebac go oraz kazac mu poprawic to albo chociaz zeby bylo tak jak wczesniej czy dac sie namowic na geometrie??
- koonrad
- majster ulepszacz
- Kontakt:
najpierw bym pojechał to tego co to ustawiał i bym mu pokazał co jest i niech zrobi to porządnie albo niech odda kase, ja też miałem podobna sytuzcję, pojechałem do gościa zrąbałem jak burą sukę i kazałem oddać kasę, pojechałem później do innego gościa i tam laserowo za 20 seta taniej mi zrobili całą geometrie (tj. za 60 seta)
pozdrawiam
pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
A co to? golf 3 to gorszy czy jak? Od razu bym takiego kolesia na nauki wysłał ,a ten warsztat z daleka omijał.tomashi pisze:koles ktory nawet nie spojrzal na auto stwierdzil ze skoro to golf 3 to nalezy odrazu ustawiac geometrie i zbierznosc.
Trzesie Ci auto kierownica przy 80-90km/h?Albo oponki zdziera bardziej na jednym rancie?
_the orange beast_
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Gdzieś Ty był????? W ASO Maybacha??? 50 zł wszystkie kąty, a sama zbieżność 30 zł przweażnie kosztuje. W większych miastach może dojść do 70 zeta, ale 90 za kpl to już za dużo. Oszust jakiś, niech zrobi jak było, albo przynajmniej zwróci kasę. Jedź za pół z tego zrób w porządnym serwisie.tomashi pisze:Sorki... ale za zbierznosc zaspiewali 70 PLN a za geometrie dodatkowe 90PLN!!!
Powodzenia i nei daj się frajerowi!
Grzesiekk1982 ale to dodatkowo do tych 70zł te 90zl czyli razem 160złGrzesiekk1982 pisze:W większych miastach może dojść do 70 zeta, ale 90 za kpl to już za dużo.
tak napisał tomashi że dodatkowo ....
a może skasował go ostro bo przyjechał gość w garniturku i na ładnych alu
to złodziej jeden pomyślał że klient sie nie zna i zapłaci tyle ile sobie wymyśli ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Tak tak, wiem.
Podawałem ile można dać, w pierwszym zdaniu napisałem że ma być 50-60 za kpl, a w większych miastach 70 za kpl, a 90 za kpl to za dużo
Zrozumiałem o co koledze chodzilo, tylko może (jak to nieraz bywało ) napisałem po swojemu hehe
Pozdrawiam
[ Dodano: 12 Sty 2007 23:29 ]
P.S. Ale między tym disgnostą, a mechanikiem wiszę jakiś spisek hehe
Podawałem ile można dać, w pierwszym zdaniu napisałem że ma być 50-60 za kpl, a w większych miastach 70 za kpl, a 90 za kpl to za dużo
Zrozumiałem o co koledze chodzilo, tylko może (jak to nieraz bywało ) napisałem po swojemu hehe
Pozdrawiam
[ Dodano: 12 Sty 2007 23:29 ]
P.S. Ale między tym disgnostą, a mechanikiem wiszę jakiś spisek hehe
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
jak już odkręcać to warto opukać śruby spryskać wd40 i odczekać trochętomashi pisze:a co do regulacji to tak jak juz pisalem uciekalo mi prawe kolo ale ze nie mial sily odkrecic czegos tam to zabral sie za lewe
a jak nie pomoże to śruby podgrzewa się palnikiem acetylenowym (nie koniecznie te, ale tak też się robi)
ale teraz namieszałeś sobie w układzie jedź do mechanika na ustawienia sam nie zrobisz
[ Dodano: Sob Sty 13, 2007 07:55 ]
i zgodnie z tą sugestią jedź do innego mechanioraGrzesiekk1982 pisze:Noooo, w pis du z takimi mechanikami hehe
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN