tespis pisze:McFafik, a czy jak odpalasz auto to dostaje silnik jakby strzala z mlotka? Znaczy tak mocno raz zatrzesie a potem lzej i przy zmianie biegow lekko szarpie?
a czego to moga byc objawy ... jeszcze zapytam ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jeśli tak jest to stawiam na przestawiony rozrządMcFafik pisze:a czego to moga byc objawy ... jeszcze zapytam ??tespis pisze:McFafik, a czy jak odpalasz auto to dostaje silnik jakby strzala z mlotka? Znaczy tak mocno raz zatrzesie a potem lzej i przy zmianie biegow lekko szarpie?
na studiach bylo MK III z 1,9 td (75 kM) i Vento z takim samym silnikiemRobertP pisze:zależy w jakim zakresie
mam pytanko MK3 ma koło dwumasowe?Gebi pisze:Ja w swoim mk4 też miałem takie objawy, trząsło silnikiem choć sama praca (odgłos) była równomierna a drgania przenosiły się do kabiny, wymieniłem wszystkie poduchy i bez rezultatu, sprawdziłem pompę, sprężanie i wtryski - wszystko OK. W końcu doszedłem przyczyny, sprzęgło zajechane a koło dwumasowe w opłakanym stanie, to powodowało bicie na wale i trzęsienie silnikiem - przykra sprawa bo cały taki komplecik sahs'a to dwa koła:( No ale po wymianie auto ideał. Z doświadczenia z kowalami wszyscy stawiają na poduchy a jeżeli leżą poduchy to szarpie przy zmianach biegu i gwałtownym przyspieszeniu a nie na wolnych obrotach. Pozdrawiam Hej!
drugi sposob to na wstecznym ruszasz bez dodawania gazu to będziesz czuł że silnik mocniej skacze i są wogóle trudności z tym ruszeniem. Mi też telepało silnikiem zwłaszcza kiedy był zimny i w moim przypadku to była wina zby późnego kąta wtrysku.Wyregulowałem i jest okck pisze:Poduszkę silnika łatwo sprawdzić,jeśli podczas przyspieszania i puszczania nogi z gazu mocno szarpie silnikiem
gadałem tez wlasnie z mechanikiem o czyms takim (chyab pasat B6)Gebi pisze:swoim mk4
wlasnie jak odpalam trzesie .... ale wg mnie to dieselkm22 pisze:imny silnik zapalasz i dosłownie padaczka na wolnych wszystkim częsie. jak sięnagrzeje to wszystko gra nie ma padaczki na wolnych?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 274 gości