Wałki od Świątka...ktoś ma? Testował?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ja zakładam wałki inż Światka do aut, i efekty sa całkiem dobre, nalezy tylko dobrze zestroic silnik i lata fajnie, co do jakosci od 4 lat okolo wkladam i poki co nie było reklamacji na wałek
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Zamontowałem wałek GT od Świątka w silniku 1.3 NZ. Efekt jest taki, że silnik wchodzi na wyższe obroty i ma generalnie lepszy uciąg w całym zakresie obrotów. Niestety nie mierzyłem samochodu na hamowni. Poza tym praca jest równa a silnik wydaje bardziej agresywny odgłos. Dodam, iż oprócz wałka miałem już zmodyfikowany układ wydechowy.
ile taki wałeczek Cie wyniósł??Jak na wyższe obroty jak jest odcinka??panmino pisze:Zamontowałem wałek GT od Świątka w silniku 1.3 NZ. Efekt jest taki, że silnik wchodzi na wyższe obroty i ma generalnie lepszy uciąg w całym zakresie obrotów. Niestety nie mierzyłem samochodu na hamowni. Poza tym praca jest równa a silnik wydaje bardziej agresywny odgłos. Dodam, iż oprócz wałka miałem już zmodyfikowany układ wydechowy.
Chce kupić sportowe wałki, do GOLF II GTI 16v KR
teraz powstaje pytanie JAKIE ?????
zakładam podwójne gażniki więc sportowe wałki napewno się przydadzą, albo może zostawić seryjne ???????
napiszczie co sądzicie wałkach róznych producentów, np światek, caty, potrzebne sa opinie, czy ktoś testował, które są gorsze a których niewarto brać !!!!!!
teraz powstaje pytanie JAKIE ?????
zakładam podwójne gażniki więc sportowe wałki napewno się przydadzą, albo może zostawić seryjne ???????
napiszczie co sądzicie wałkach róznych producentów, np światek, caty, potrzebne sa opinie, czy ktoś testował, które są gorsze a których niewarto brać !!!!!!
PROSTE SĄ DLA TWARDZIELI ZAKRĘTY DLA MYŚLĄCYCH
Fajnie by było gdyby wałki pana Świątka były ciut twardsze(wycierają się ?). Zbyt dużo jest opini negatywnych , niestety. Tak z ciekawości - z czego on robi te wałki ? Nie słyszłem żeby ktos skarżył się na schricka czy catcamsa. Sam przymierzam się do wymiany i niestety za jakość trzeba płacić. Ktoś z forum miał tu wałki Świątka w ABF (Kenaj?), trzeba by go popytać.
Co do KR + gaźniki to chyba ciut ostrzej trzeba iść .
Ja mam inne pytanie . Wałki ABF są raczej "mild" więc gdyby pokombinować z ich obróbką ?Zmiana profilu krzywek? Ktoś tam wkładał wałki KR-owe(niby ostrzejsze) ale różnic nie było.
Co do KR + gaźniki to chyba ciut ostrzej trzeba iść .
Ja mam inne pytanie . Wałki ABF są raczej "mild" więc gdyby pokombinować z ich obróbką ?Zmiana profilu krzywek? Ktoś tam wkładał wałki KR-owe(niby ostrzejsze) ale różnic nie było.