MK2 1.6TDI VMAX 130km/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
MK2 1.6TDI VMAX 130km/h
Witam.Posiadam golfa z 85 roku z dołozonym najprawdopodobniej silnikiem 1.6td i interkulerem.Skrzynia najprawdopodobniej jest z wykłego diesla bo posida krutkie przelozenia 1 biego 35km/h 2 bieg 70km/h 3 95km/h 4 120km/h 5 bieg ?? Mam nastepujacy problem auto bardzo ladnie sie zwija lecz przy okolo 130 km/h przyspieszenie stoi w miejscu a do tej predkosci wszysko jest ok.Silnik chodzi bardzo dobrze turbina tez zdjolem przewod do interkulera i widze ze jest on zanieczyszcony olejem.Najprawdopodobniej interkuler tez jest zanieczyszczony olejem czy owe zanieczyszczenie interkulera moze wplywac na brak mocy przy duzych predkosciach bo czy wcisne polowe gazy czy caly to tez jade na ostatnim 130 km/h.Przypuszczam ze interkuler zostal zanieczyszczony przez poprzednia turbine bo ta nie ma zadnych wyciekow.
PS. JAK SKUTECZNIE WYCZYSCIC INTERKULER OD SRODKA ja mysle o myjce cisnieniowej z dodatkiem detergetu.
PS. JAK SKUTECZNIE WYCZYSCIC INTERKULER OD SRODKA ja mysle o myjce cisnieniowej z dodatkiem detergetu.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Witamy nowego
Od razu (i poraz 2 już komuś dzisiaj) chcialem zwrócić uwagę na to:
Pozdrawiam.
Od razu (i poraz 2 już komuś dzisiaj) chcialem zwrócić uwagę na to:
grochm pisze: Auto: Golf 2 tdi
TDI = Turbo Direct Injection i oznacza bezpośredni wtrysk. Ma się więc nijak do silnika TD z intercoolerem. Popraw, bo obciachowo brzmi.grochm pisze:silnikiem 1.6td i interkulerem
Przepłukać z jakimś detergentem, ale nie Ludwikiem, tylko jakimś przemysłowym do czyszczenia tłustego brudu. Namoczyć, kilka razy przepłukać. A z myjką ciśnieniową radzę ostrożnie... Można popsuć.grochm pisze:JAK SKUTECZNIE WYCZYSCIC INTERKULER OD SRODKA ja mysle o myjce cisnieniowej z dodatkiem detergetu.
Pozdrawiam.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
No włąsnie moze CI prędkościomierz przekłamuje ?? brałeś to pod uwage ????
Bo z tego co piszesz to te biegi to mas strasznie krótie !!
Ja robiłem swapa u sibie z D na TD i skrzynie w dieselku miałem 4T (jedna z lepszych) i zostawiłem i jest super:) A jaką Ty masz skrzynie (oznaczenie??) ze spodu jest )
A jeśli chodzi o te prędkości dalej to ja ostatnio moim to na mojej skrzyni (to jest długa skrzynia) to 150 jechałem na 4 biegu !! bez przeróbek i bez IC !! i miałem coś chyba ze 4tyś obrotów o ile dobrze widziałem
grochm, popraw ten temat bo nie ma MK2 TDI !!!
Jest Mk2 TD ic ))
To jest wielka róznica, troche inna technologia:P i powiem Ci ze wstyd nie wiedzieć co sie ma naprawde :PPP hehe
A i jakie masz oznaczenie silnika ??? (wybite za pompą wtryskową na bloku)
Bo z tego co piszesz to te biegi to mas strasznie krótie !!
Ja robiłem swapa u sibie z D na TD i skrzynie w dieselku miałem 4T (jedna z lepszych) i zostawiłem i jest super:) A jaką Ty masz skrzynie (oznaczenie??) ze spodu jest )
A jeśli chodzi o te prędkości dalej to ja ostatnio moim to na mojej skrzyni (to jest długa skrzynia) to 150 jechałem na 4 biegu !! bez przeróbek i bez IC !! i miałem coś chyba ze 4tyś obrotów o ile dobrze widziałem
grochm, popraw ten temat bo nie ma MK2 TDI !!!
Jest Mk2 TD ic ))
To jest wielka róznica, troche inna technologia:P i powiem Ci ze wstyd nie wiedzieć co sie ma naprawde :PPP hehe
A i jakie masz oznaczenie silnika ??? (wybite za pompą wtryskową na bloku)
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
grochm, ustalmy co masz pod maską Odczytaj nr silnika i nr skrzyni ?? I będzie wiadomo czy ktoś czegoś nie zaczwiczył. Wczoraj miałem pana który kupił sprzegło do mk2 z IC, jak to podkreślił najmocniejszy z dieslów, dzisiaj przyszedł z pretensjami, że sptrzedaliśmy mu za duże sprzegło. Wpieniło mnie i poprosiłem że by pokazał mi to co ma pod maską, a tam 1V z IC i do tego bez osłon
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
grochm, w mk2 na kazdym bloku jest wybitye 1.6D dopiero w mk3 jest wybite 1.9D lub 1.9TD
moze masz za male cisnienie w ukladzie przez zalozenie IC dlatego przy wyzszych predkosciach niechce sie rozpedzac,musisz sprawic sobie wskaznik doladowania i sprawdzic lub wyciagnac ic i podlaczyc bezposrednio wtedy zaobserwowac czy jest to samo
moze masz za male cisnienie w ukladzie przez zalozenie IC dlatego przy wyzszych predkosciach niechce sie rozpedzac,musisz sprawic sobie wskaznik doladowania i sprawdzic lub wyciagnac ic i podlaczyc bezposrednio wtedy zaobserwowac czy jest to samo
Re: MK2 1.6TDI VMAX 130km/h
grochm na skrzyni tez jest pole numerowe (blisko łączenia skrzynigrochm pisze:Skrzynia najprawdopodobniej jest z wykłego diesla bo posida krutkie przelozenia 1 biego 35km/h 2 bieg 70km/h 3 95km/h 4 120km/h 5 bieg ??
z silnikiem i widac z góry), zobacz oznaczenie (pierwsze 3 znaki ) na samym początku
jakie masz i nam tu napisz szybciutko
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN