łóżyska, które?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
łóżyska, które?
strasznie wyją mi łożyska, tyle, że nie wiem czy to przednie, czy tylne, ciężko to zlokalizować, czy da się jakoś sprawdzić, bez większego rozbierania które to mogą być? Dodam jeszcze, że przednie niebezproblemów miałem wymieniane w październiku a tylne jakiś rok temu.
[you] dobrze że jeździsz vw
-
- Mały gagatek
krzysio, napiszę ci tak jak to mój wujek sam wymienił sobie łożyska tylne w swoim kadecie wymienił owszem jakoś dał radę ale zrobił jedną trase do poznania i przyjechał do mnie bo nie wie co się dzieje wymnienił lożyska a wyją. Okazało się że genialnie je przeciągnoł przy dokrencaniu i tyle było z nowych łożysk.Pojechałem kupiłem nowe założyłem mu i jeździło to bez problemu. Ot takie doświadczenie z życia.. A co do twojego przypadku to nie sądze żeby coś się działo z przodem jeżeli wymieniłeś w październiku.Ja bym zaczoł od tylu. Tak na początek sprawdź czy w ogóle masz smar z tylu wystarczy zdjąć dekielek piasty. A pózniej możesz sprawdzić stan bieżni łożysk czy czasem nie są fioletowe od przegżania.A jak będziesz miał lożysko na wierzchu to sprawdź czy nie ma jakiś wżerów na powierzchni bieżni. Pozdro
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni