Bębny - Problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bębny - Problem
Dzis jadąc na trasie, podczas jazdy z tyłu zaczeły co jakis czas dochodzic dziwne dzwięki. Po zatrzymaniu się ( szczęśliwie na góre ), zauważyem, że przy wciśniętym hamulcu, z tylnego lewego koła dochodzą rytmiczne stuknięcia ( dosyc głośne ).
Czy to zużycie szczęk hamulcowych??
Czy może byc to cos innego ??
I drugie:
Jak poznac, że amortyzator jest złamany/uszkodzony ? Z tego samego koła przy jeździe po duzych wybojach również słychac dziwne dzwięki?
I ostatnie:
Ile przeciętnie kosztuje robocizna przy wymianie szczęk hamulcowych oraz amortyzatora i jakie amory są dobre??
Pozdrawiam
Czy to zużycie szczęk hamulcowych??
Czy może byc to cos innego ??
I drugie:
Jak poznac, że amortyzator jest złamany/uszkodzony ? Z tego samego koła przy jeździe po duzych wybojach również słychac dziwne dzwięki?
I ostatnie:
Ile przeciętnie kosztuje robocizna przy wymianie szczęk hamulcowych oraz amortyzatora i jakie amory są dobre??
Pozdrawiam
Tak to (mogło się coś stać z okładziną), albo uszkodzone łożysko - niestety trzeba zdjąć bębęn i zobaczyćBordos pisze:Czy to zużycie szczęk hamulcowych??
Uszkodzony gdy ma wycieki, lub słabą sprawnośc tłumienia. A jako złamany to co masz na myśli, bo nie wiem?Bordos pisze:Jak poznac, że amortyzator jest złamany/uszkodzony ?
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Złamany - często u ojca ( Renulat scenic ), amory łamią się na samej ich górze - co skutkuje własnie takim stukaniem.Adamtd pisze:Tak to (mogło się coś stać z okładziną), albo uszkodzone łożysko - niestety trzeba zdjąć bębęn i zobaczyćBordos pisze:Czy to zużycie szczęk hamulcowych??Uszkodzony gdy ma wycieki, lub słabą sprawnośc tłumienia. A jako złamany to co masz na myśli, bo nie wiem?Bordos pisze:Jak poznac, że amortyzator jest złamany/uszkodzony ?
A orientujesz sie może jakie koszta są zeby wrazie czego łozysko wymienic ??
Chyba miałeś na myśli urwane mocowanie - wtedy amor lata sobie luźno.Bordos pisze:Złamany - często u ojca ( Renulat scenic ), amory łamią się na samej ich górze - co skutkuje własnie takim stukaniem.
Oj nie wiem, ale nic wielkiegoBordos pisze:A orientujesz sie może jakie koszta są zeby wrazie czego łozysko wymienic ??
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....