Pytanie o ścinanie paska alternatora.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie o ścinanie paska alternatora.
Mam problem - VW 3 Golf silnik1,4 ścina pasek napędu alternatora od strony prawego koła w szybkim tempie.Wydaje sie ze alternator jest troche przekoszony.Czy sa jakies elementy w zamocowaniu alternatora do silnika które mogą sie wyrobić/Proszę o konstruktywne propozycje co do przyczyn.
Pozdrawiam
Dziekuję.
PS.
Pasek wielorowkowy.
Pozdrawiam
Dziekuję.
PS.
Pasek wielorowkowy.
Nie to nie to.
Przekoszenie jest ciut wwiększe,nie winika z luzów na osi alternatora.
Ale dzieki za podpowiedz.
Pozdrawiam
Ale dzieki za podpowiedz.
Pozdrawiam
Witam
Mam ten sam problem a mianowicie stary pasek od alternatora miałem ściety na całym obwodzie od strony alternatora i postanowiłem go wymienić na nowy i cóż dziaj czyli na drugi dzień zaczoł sie strzępić oglądałem i za bardzo nie wiem dlaczego mo0że ktoś miał taki sam problem chodzi mi o porade cózto może być.
Mam ten sam problem a mianowicie stary pasek od alternatora miałem ściety na całym obwodzie od strony alternatora i postanowiłem go wymienić na nowy i cóż dziaj czyli na drugi dzień zaczoł sie strzępić oglądałem i za bardzo nie wiem dlaczego mo0że ktoś miał taki sam problem chodzi mi o porade cózto może być.
Odkryłem przyczyne ścinania.
Panowie - odkryłem przyczynę.Po wielu wizytach u tzw mechaników postanowiłem sam dojsc przyczyny.
Otóz potrzebne jest narzędzie niezwykłe mianowicie linijka.Przykładamy ją do czoła koła na wale i jesli małe koło napędu alternatora jest w osi to jest ok.U mnie było wysunięte 4 mm.
I stąd scinanie paska.Nalezy wymienic koło tak aby przesunąć je o ten wystajacy wymiar i jest ok.
Pozdrawiam forumowiczów i tzw mechaników dla których słowo pisane w instrukcji jest obelgą.
Otóz potrzebne jest narzędzie niezwykłe mianowicie linijka.Przykładamy ją do czoła koła na wale i jesli małe koło napędu alternatora jest w osi to jest ok.U mnie było wysunięte 4 mm.
I stąd scinanie paska.Nalezy wymienic koło tak aby przesunąć je o ten wystajacy wymiar i jest ok.
Pozdrawiam forumowiczów i tzw mechaników dla których słowo pisane w instrukcji jest obelgą.