MK2GTD (by Apsik) - The Twin Brother
Moderator: G0 Karcio
Wielkie dzięki, naprawdę lepiej rozpisanego nie mogłem sobie tego wyobrazić. Jednym słowem konkret No, cóż, obawiam się z tego co piszesz to najgorzej będzie z garażem i wiedzą Coś muszę pomyśleć. W końcu nie spieszy mi się
[ Dodano: 16 Sty 2007 12:49 ]
A i jeszcze jedno, zamontowanie IC do takiego silnika, mniej więcej o ile podnosi moc?? No i jeszcze raz, wielkie dzięki
[ Dodano: 16 Sty 2007 12:49 ]
A i jeszcze jedno, zamontowanie IC do takiego silnika, mniej więcej o ile podnosi moc?? No i jeszcze raz, wielkie dzięki
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Już nim smigałem, ale tzreba wprowadzić drobne poprawki:darek-pclassic pisze:Autko już śmiga?
- długi przegub jest do wymiany ... coś w nim strzela :/ przed założeniem ciężko chodził, ale to już drobiazg
- pompa hamulcowa -> do wymiany na taką z tłoczkiem 22mm, bo obecna nie daje rady
reszta jest dość pozytywnie
ACH ... GOLF'A JUZ NIE MA, JEST RABBIT
Jeździ "to to" całkiem zgrabnie ale koniecznie tzra wyregulować pompę i boost'a
Wkrótce będą odpowiednie wskaźniki więc się wyreguluje.
Jest jeszcze parę drobnych rzeczy do dokończenia, ale to już jutro napiszę
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
Apsik Rabbit jest jak początek rejestracji - po prostu OK!! Aczkolwiek brzmi to jakoś zbyt prostacko i mało gustownie
Świetny samochód, ale to chyba nie koniec, prawda?
Świetny samochód, ale to chyba nie koniec, prawda?
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 18:51 przez Lukassso, łącznie zmieniany 1 raz.
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Apsik, fura na stalakach nawet budzi respect jedna szeroki zderzak to jest to wysoko stoi ale rozumiem ze to zimowy setup teraz oby do wiosny zeby go juz na twinsa zrobic A moze jakies foto wnetrza?? :> ciekawi mnie ten welur... jak to sie komponuje z calym srodkiem
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Troche czasu minelo od ostatniej aktualizacji, ale w końcu sie spręzyłem no i cos jest
.. dzisiaj gdzieś około 14stej:
...ale stan licznika??
i 2h i 22min później:
...poskładałem w koncu całą deskę ... nie wspominając że 2 tyg jezdzilem bez licznika i przełączników (tych po prawej od licznika)
Tak wygląda teraz panel z przełącznikami
-dioda zamka centralnego moga pod tym czerwonym panelem jezeli auto jest zamkniete ... widoczne praktycznie tylko w nocy
-dioda klimatyzacji swieci w momencie pracy kompresora
-wskazniki - brakuje mi małego kawałka czarnej skóry aby "obszyć" ramkę wskazników
-MFA ... narazie musi poczekać
Audio:
Super-mega-wypas-jednostka :
Taki Samsyng 512MB odtwarza MP3, WMA, OGG i WAV (do tego ma przegladarke obrazków, podgląd textów, radio, budzik, zegarek, dyktafon i pare innych mniej istotnych bajerów)
a jak gra to wygląda tak:
...może nie imponuje, no ale chyba nie to sie liczy (bynajmniej dla mnie ...)
Dziekuje wszystkim za miłe komentarze .. dobrze się to czyat po tylu godzinach w garażu. Teraz staram sie dopracować detale (wymiana 2 poduszek silnika, regulacja pompy, polerka rury od IC, i pare innych szczegółów, no i te Bi-Xenony) bo pod koniec kwietnia ... malowanie
.. dzisiaj gdzieś około 14stej:
...ale stan licznika??
i 2h i 22min później:
...poskładałem w koncu całą deskę ... nie wspominając że 2 tyg jezdzilem bez licznika i przełączników (tych po prawej od licznika)
Tak wygląda teraz panel z przełącznikami
-dioda zamka centralnego moga pod tym czerwonym panelem jezeli auto jest zamkniete ... widoczne praktycznie tylko w nocy
-dioda klimatyzacji swieci w momencie pracy kompresora
-wskazniki - brakuje mi małego kawałka czarnej skóry aby "obszyć" ramkę wskazników
-MFA ... narazie musi poczekać
Audio:
Super-mega-wypas-jednostka :
Taki Samsyng 512MB odtwarza MP3, WMA, OGG i WAV (do tego ma przegladarke obrazków, podgląd textów, radio, budzik, zegarek, dyktafon i pare innych mniej istotnych bajerów)
a jak gra to wygląda tak:
...może nie imponuje, no ale chyba nie to sie liczy (bynajmniej dla mnie ...)
Dziekuje wszystkim za miłe komentarze .. dobrze się to czyat po tylu godzinach w garażu. Teraz staram sie dopracować detale (wymiana 2 poduszek silnika, regulacja pompy, polerka rury od IC, i pare innych szczegółów, no i te Bi-Xenony) bo pod koniec kwietnia ... malowanie
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
- Apsik