Witam
W swoim Golfiku mam radio Blaupunkt Eden na kasetki. Jednak chcialem je sam wymienic na jakies na cd. Mam problem z wyjeciem starego radyjka? Jak to zobic? Prosze o opiss. Potrzeba miec jakies specjalne klucze. Odrazu powiem ze pisze na nim CODE PROTECTED. Ja nie mam kodu. Jak rozlacze to radio bedzie do wyrzucenia? CZy jakos da sie kod znalezc?
Z gory dzieki za odpowiedzi
POZDRO
I dla Wszystkich
Wymontowanie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja też miałem takie radio oryginalne w golfie tylko że gamma IV . kod znalazł mi mój kumpel po numerze seryjnem radia. radio ma po obu stronach zapadki, ja zdemontowałem te małe plastiki obok radiai śrubokrętem wcisnąłem je do środka i radio wyszło. co lepsze to jeszcze za nie wziąłem 100zł. obyło sie bez kluczy. pozdro
Tak potrzebujesz do tego specjalne klucze ale przy odrobinie wprawy da sie to zrobić ciękim śrubokrętem...najlepiej wsadz palec w miejsce kasety:) to jedyna mozliwosć zeby radio w miare dobrze chwycić i ciągnac do siebie, a potem prubuj śruboketem odblokować zatraski, prawdopodobnie masz 4 diurki okragłe po dwie na bokach radia, przez nie wchodza oryginale klucze i tam własnie muszisz celować śruboketem albo czyms ciękim, czasami w miejsca tych dziurek sa wkręcone małe śrubki na imbus(to tylko zaślepki) tylko tak jak pisał steryd126 po wyciagnieciu bedziesz jeszcze potrzebował kod do tego radia...