spray do przyciemnienia lamp??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Turbo Inside
- Kontakt:
-
- Turbo Inside
- Kontakt:
No jak ktoś robi smołe z lamp to nic dziwnego że nie świecą. Ja już przeszedłem 2 razy badanie techniczne, kontrole policyjne (nawet ze zmostkowanym światłem postojowym ze światłem przeciwmgilenym - mam założone tam żarówki 5W a do postojówek 10W i świeci jednakowo) i do niczego się nie doczepili.
Jak zrobisz profesjonalnie to niewiele się różnią od Helli (no chyba że z bliska)
U mnie świecą luksusowo i wsteczny i kierunki. Bez problemu widać nawet w ostre słońce.
Po dodaniu lakieru bezbarwnego góra i dół ma taki sam połysk.
Także profesjonalne podejście do tematu i jest wszystko zgodne z prawem.
A lakier bezbarwny kosztuje może z 8zł a efekt daje super.
Jak zrobisz profesjonalnie to niewiele się różnią od Helli (no chyba że z bliska)
U mnie świecą luksusowo i wsteczny i kierunki. Bez problemu widać nawet w ostre słońce.
Po dodaniu lakieru bezbarwnego góra i dół ma taki sam połysk.
Także profesjonalne podejście do tematu i jest wszystko zgodne z prawem.
A lakier bezbarwny kosztuje może z 8zł a efekt daje super.
No ja mam lampy przyciemniane hella,ale chciałbym jeszcze troszke zciemnić bo tak troszke przebija ten pomarańcz.
dziś kupie żarówki i zrobie tak jak ty z tymi przeciwmgielnymi,tylko przypuszczam że cały czas ci świeci kontrolka od przeciwmgielnych?
Chociaz z drugiej strony cały czas się zastanawiam czy to ma sens,bo klosze od postojowych świeca w paski,a od przeciwmgielnych normalnie,ciekawe jaki efekt będzie?
A co jak będziesz chciał halogenów użyć?
Może lepiej zmostkować halogeny ze sopem?
dziś kupie żarówki i zrobie tak jak ty z tymi przeciwmgielnymi,tylko przypuszczam że cały czas ci świeci kontrolka od przeciwmgielnych?
Chociaz z drugiej strony cały czas się zastanawiam czy to ma sens,bo klosze od postojowych świeca w paski,a od przeciwmgielnych normalnie,ciekawe jaki efekt będzie?
A co jak będziesz chciał halogenów użyć?
Może lepiej zmostkować halogeny ze sopem?
No cóż , na sprzedaż
:(
:(
U mnie nie swieci kontrolka bo przerobione mam na diody i zarówki tam nie wstawiałem. Tylko podświetlenie klawisza.
Efekt dla mnie może być. Mam inaczej niż inni i szczerze mówiąć to jak założysz w postój 10W a w przeciwmgłowy 5W to jakoś te paski nie rzucają się w oczy.
A 21W zarówkę zawsze woże w razie czego jakby policaje czy mgła. Odpinam kabelek wkładam żarówkę i jest jak dawniej.
Zresztą jak masz taki zestaw to nawet podczas lekkeij mgły dobrze widać lampy.
P.S. Nie maluj oryginałków. Jak Ci nie pasują to kup zwykłe ja chętnie od Ciebie je odkupie
Efekt dla mnie może być. Mam inaczej niż inni i szczerze mówiąć to jak założysz w postój 10W a w przeciwmgłowy 5W to jakoś te paski nie rzucają się w oczy.
A 21W zarówkę zawsze woże w razie czego jakby policaje czy mgła. Odpinam kabelek wkładam żarówkę i jest jak dawniej.
Zresztą jak masz taki zestaw to nawet podczas lekkeij mgły dobrze widać lampy.
P.S. Nie maluj oryginałków. Jak Ci nie pasują to kup zwykłe ja chętnie od Ciebie je odkupie
No parodia. Policaje to już sami nie wiedzą czego się mają czepiać. Niedługo to za malowane zderzaki będą dawać mandat jak ktoś Sobie pomaluje nie tak jak oni by chcieliDario pisze:Ja mam orginalnie przyciemniane helle i też gliniarze się do mnie przyczepili. dowodu nie zabrali ale powiedzieli żebym zmienił. Chyba ich pogięło .
- MrSalieri
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A powiedzcie mi panowie bo przeczytalem caly temat i nie widze odpowiedzi czy te pomalowane lampki ta farba w spreyu moza kiedys przywrocic do postaci oryginanej. Gdzies na allegro na jakiejs aukcji farby do lamp bylo napisane ze mozna to pozniej zmyc rezpouszczalnikiem czy czyms podobnym. Prawda to ?
- MrSalieri
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Moze cos takiego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=46152665marceliii pisze:Kurcze nigdzie nie umie znaleźć tego bezbarwnego lakieru,to ma być jakiś specjalny do lamp czy normalny lakiero do samochodów bezbarwny,i gdzie go szukać?