[mk3] Nowe In.Pro parują
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk3] Nowe In.Pro parują
Mam nowe lampy przednie MK3 z ringami i soczewka na mijania i w czasie wilgotnej deszczowej pogody paruja. Maja jakies dwa odpowietrzniki z tylu, jeden z boku z gumowa fajką i drugi plastikowy na pokrywie zarówek. Czy to jakos sie reguluje?? Nie sa szczelne bo tam sa otwory. To jakis system przewietrzania. Czy u Was jest podobnie??? Co mozna zrobic by nie parowały???
Ostatnio zmieniony wt lut 17, 2009 15:30 przez stauros, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi sie zdaje ze nie ma potrzeby przesmarowywac silikonem bo te złacza raczej sa ok. On z natury nie jest szczelny bo kazdy refletor ma dwa odpowietrzniki otwory z tylu. Paruja oba na kloszu od dołu wzdłuż jak sie swieca swiatła mijania to jest mniej zaparowane z tej strony bo ciepło. Mi chodzi o to czy jakos te nakrywki sie ustawia bo kazdy otwór ma dekielki jeden gumowy drugi plastikowy ale one nie zamykaja w calosci tych otworów. To sa nowki wczoraj zalozone.
[ Dodano: 02 Lut 2007 18:28 ]
Wielu z Was ma in.pro. Czy w Waszych lampach tez sa te opowietrzniki? W golfach V lefrektory maja cos takiego fabrycznie.
[ Dodano: 02 Lut 2007 18:28 ]
Wielu z Was ma in.pro. Czy w Waszych lampach tez sa te opowietrzniki? W golfach V lefrektory maja cos takiego fabrycznie.
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
A skad miałeś nowe gumki? /z czego dorobiłeś?kkkubek pisze:Sa tam jakies odpowietrzniki,tak jak pisze jakby taka fajka gumowa,u mnie na poczatku parowaly obie zmienilem uszczelki od silniczkow regulacji swiatel,jedna przestala parowac ,a druga tylko czasami jeszcze parowala,po jakims czasie tez przestala i juz jest ok.
nie wiem jak to jest w mkIII ale wypowiem sie na temat mkIV i lampek hella celis
obie mi rowniez paruja, z tego co rozmawialem z innymi znajomymi to in-pro w mkIII rowniez paruja
nie jest to zwiazane z nieszczelnoscia reflektora, a z jego temp pracy i to ze soczewka jest za blisko szkla
ja juz przeszedlem cala batalie z hella i w moim wypadku stwierdzono ze reflektor jest za szczelny i nie nadaza odprowadzic calego ciepla, przez co np podczas deszczu badz sniegu zimne krople spadaja na goraca szybke i nastepuje schlodzenie pow przy szybce i reflektor paruje, jedyne co mozesz poradzic to wywiercic dodatkowe otworki
u mnie po zamontowaniu xenonow problem zmniejszyl sie znacznie gdyz temp w lampie znacznie sie zmniejszyla bo xenon ma 35 wat
obie mi rowniez paruja, z tego co rozmawialem z innymi znajomymi to in-pro w mkIII rowniez paruja
nie jest to zwiazane z nieszczelnoscia reflektora, a z jego temp pracy i to ze soczewka jest za blisko szkla
ja juz przeszedlem cala batalie z hella i w moim wypadku stwierdzono ze reflektor jest za szczelny i nie nadaza odprowadzic calego ciepla, przez co np podczas deszczu badz sniegu zimne krople spadaja na goraca szybke i nastepuje schlodzenie pow przy szybce i reflektor paruje, jedyne co mozesz poradzic to wywiercic dodatkowe otworki
u mnie po zamontowaniu xenonow problem zmniejszyl sie znacznie gdyz temp w lampie znacznie sie zmniejszyla bo xenon ma 35 wat
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
No to ciekawe co piszesz... To wystarczy w czasie takiej pogody zdjąć tylną zaślepke na chwile i sprawdzić. I to moze byc to bo wątpie ze nowe InPro a tym bardziej Celisy by parowałyUcHO pisze:nie wiem jak to jest w mkIII ale wypowiem sie na temat mkIV i lampek hella celis