mam problem chce podlaczyc alarm o wszystkich przewodach juz wiem jak je podlaczyc i co i jak jednak pozostaje prooblem jak przeciagnac przewody ze srodka auta pod klape silnika ???
i gdzie dokladnie znalesc rzewod laczocy cewke zaplonu ze stacyjka??? za pomoc z gory dziekuje
ktoredy przewody
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
w grodzi pomiędzy silnikiem a kabiną jest otwór przez który przechodzi wiązka na silnik, przeciśniesz tamtędy spokojnie jeszcze kilka kabelków. a co do cewki to chcesz zrobic odcinke? zrób pod kierownicą, podepnij kontrolke do masy a szpilką szukaj w wiązce pod kierą kabelka na którym plus nie gaśnie przy odpalaniu, jego tniesz, pamietam jak braciak (alarmowiec) mi tłumaczył
jest mondeo....
było mondeo ghia
była cordoba gls
był golf gt
była vectra gt
było mondeo ghia
była cordoba gls
był golf gt
była vectra gt
-
- Mały gagatek
hudy pisze:w grodzi pomiędzy silnikiem a kabiną jest otwór przez który przechodzi wiązka na silnik, przeciśniesz tamtędy spokojnie jeszcze kilka kabelków. a co do cewki to chcesz zrobic odcinke? zrób pod kierownicą, podepnij kontrolke do masy a szpilką szukaj w wiązce pod kierą kabelka na którym plus nie gaśnie przy odpalaniu, jego tniesz, pamietam jak braciak (alarmowiec) mi tłumaczył
to nie takie proste nie chca mi sie zmiescic przewody rozebralem wszystko i juz zalamuje rece bo nie wiem juz ktoredy mozna je puscic moze ktos zna jakis sposob????
nie wiem jaki masz alarm ale do zwykłego podciągasz do komory silnikowej tylko dwa kable , jeden to wyłącznik klapy silnika a drugi to syrenka , chyba ze masz alarm taki jak FOX gdzie syrenka jest z całą centralką , ale i tak masz co najmniej dwie wolne przelotki , wyglądają jak zaslepki gumowe . Wystarczy tylko drut stalowy sztywny przebijasz gume i wpychasz, drut zawsze gdzieś wyjdzie, pchasz od strony komory silnikowej do środka auta , a co sie tyczy odcięcia cewki zapłonowej to nie masz kabli do niej w środku auta , za to masz kabel do wzmacniacza zapłonu , jest to kabel czarny , jesli go przetniesz to nie masz nic , nawet kontrolek . Chodzi mi o kabel czarny przy stacyjce ale to kazdy złodziej zna, lepiej zrobić odcięcie pompy paliwa
-
- Mały gagatek
jutro bede kombinowal dalej jezeli tylko pogoda pozwoli:) jakos sie przedostane do silnika dzis obejrzalem dokladnei cala scianke i nie znalazlem przelotek pewnie trzeba od strony silnika zdjac taka plastikowa oslone????rajkas pisze:za skrzynko bezpiecznikow masz zaslepke do komory silnika tylko trudno troche przepchac tam kable, niewiem jak tam u ciebie to wyglada