Stukanie w silniku

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Stukanie w silniku

Post autor: Siara » sob lut 03, 2007 22:52

Witam od jakieos czasu jezdze Jetta 1,6 D i zaczelo mi cos stukac w silniku, tak jakby popychacze, taki meteliczny dzwiek, dzialo sie to zaraz po tym jak troche przycisnąłem :) Zmienilem olej na gęsciejszy i jest jeszcze gorzej, coraz czesciej mi stuka. Co moze byc nie tak, jak mozna wyeliminowac te stuki i co sie moze stac jak bedzie tak dalej ??
Ostatnio zmieniony wt maja 29, 2007 04:46 przez Siara, łącznie zmieniany 1 raz.

piter13
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piter13 » ndz lut 04, 2007 00:21

tylko przy zimnym ? ustepuje jak rozgrzany ? moze sie tez okazac ze nie poychacze a panewka na wale ci stuka.

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » ndz lut 04, 2007 01:31

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » ndz lut 04, 2007 01:56

ck pisze:Cos było o stukaniu.... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=77518
no mój temat !! dalej mam ten problem :// niestety ale nie mama czasu z nim robić :// czasem sie zdarza ze stuka i jest to denerwujące :)

O luzach nie ma mowy bo mam Hydropopychacze!!

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Siara » ndz lut 04, 2007 03:02

Ja wlasnie mam tak ze na zimnym nigdy nie stuka, zaczelo sie od tego ze po ostrzejszej jezdzie zaczely stukac, ale teraz to juz czesciej stuka niz nie :/ Panewka raczej nie bo wtedy by walilo a nie cykalo.
Dedenruje mnie to, wydaje mi sie ze to popychacze bo to przypomina takie cykanie o dosc duzej czestotliwosci. Czy to prawda ze jak sie wleje gesciejszy olej to powinno umilknąc ? Bo w moim przypadku wyglada na to ze zaczely jeszcze czesciej stukac :/ Moze dlatego ze kupielem auto ktore bardzo dlugo stalo i teraz zmienilem olej 2 raz i moze wkoncu wyplukaly sie syfy i juz tak zostanie ??

[ Dodano: Nie Lut 04, 2007 02:07 ]
A moze rzeczywiscie mam za slabe cisnienie oleju, bo ostatnio jak byla najzimniejsza noc to rano nie gasla mi kontrolka oleju, dopiero po kilku minutach na biegu jalowym przestala migac. Jak zmiezyc cisnienie, ile powinno wynosic?

Awatar użytkownika
hanti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: hanti » ndz lut 04, 2007 12:21

Siara pisze:coraz czesciej mi stuka
Siara pisze:wtedy by walilo a nie cykalo.
napisz w końcu czy stuka czy "cyka"
Siara pisze:Moze dlatego ze kupielem auto ktore bardzo dlugo stalo
no to takiemu autu nie powinieneś wstawiać
Siara pisze:A moze rzeczywiscie mam za slabe cisnienie oleju, bo ostatnio jak byla najzimniejsza noc to rano nie gasla mi kontrolka oleju, dopiero po kilku minutach na biegu jalowym przestala migac. Jak zmiezyc cisnienie, ile powinno wynosic?
jeśli masz takie słabe ciśnienie i są stuki to jest wieeelkie prawdopodobieństwo, że stukają panewki.
Ciśnienie oleju / w temperaturze 80°C przy 2000 obr/min silnika wynosi 0,4...0,7 MPa (minimum 0,2 MPa)

Obrazek - Jedyna taka taksówka !!!!!!

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Siara » ndz lut 04, 2007 12:33

Ja bym to nazwal CYKANIEM. I staram sie nie wstawiac , bo wiem ze to juz starszy klekot.
Nie wydaje mi sie ze to panewki bo kiedys slyszalem jak stuka panewka i do tego jeszcze ciagle sie palila kontrolka oleju, a u mnie tak nie ma. Ale sprawdze to cisnienie.

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » wt maja 29, 2007 00:50

Siara, wyeliminowałeś problem?Jeśli tak to napisz co mu było

GregorGks
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: GregorGks » śr paź 15, 2008 20:01

Witam dolacze sie do tematu bo nie moge znalezdz odpowiedzi ani otrzymac od nikogo pisze gdzie sie da.Mam problem z silnikiem 1.4 abd.robilem szwedzki remont(wymiana pierscienie bez szlifu bloku,planowana glowica i blok,komplet uszczelek i uszczelniaczy,rozrzad,)i od tej pory salychac dziwne stukanie na wolnych obrotach jak i przy jezdzie.myslalem ze to popychacze wymienilem i nic nie pomoglo.prosil bym o pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”