Stuka na dolkach - telepie jak ruszam
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Stuka na dolkach - telepie jak ruszam
Witam tak jak w temacie.
Moj golf strasznie telepie jak sie rusza z miejsca i nie wiem jak temu zaradzic.
Druga sprawa to takie gluche stukanie jak wpadne w jakis dolek(jak bylem w serwisie na wymianie rozrzadu to powiedziano mi ze to jakies bloki belki tylniej i przedniej czy jakos tak-wole zapytac bo wiadomo jak to z serwisami jest(wynajduja rzeczy do zrobienia).
z gory dzieki za podpowiedz
Moj golf strasznie telepie jak sie rusza z miejsca i nie wiem jak temu zaradzic.
Druga sprawa to takie gluche stukanie jak wpadne w jakis dolek(jak bylem w serwisie na wymianie rozrzadu to powiedziano mi ze to jakies bloki belki tylniej i przedniej czy jakos tak-wole zapytac bo wiadomo jak to z serwisami jest(wynajduja rzeczy do zrobienia).
z gory dzieki za podpowiedz
Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2007 18:24 przez losblancos, łącznie zmieniany 1 raz.
PSP
PS2
PC
GC
DREAMBOX 500S
no i kochany golfik :)
PS2
PC
GC
DREAMBOX 500S
no i kochany golfik :)
- krystek007
- Ma gadane
U mnie pukało, jak miałem do wymiany takie gumy w górnej kolumnie zawieszenia z przodu, pukanie było słyszalne zwłaszcza na tzw. drogowych harmonijkach, ten rezonans o którym piszesz, moze to być opaska elastyczna w 1 cześci wydechu koło kata, lub poduszki, niektórzy mówią ze zapchany kat może być też powodem.
Pozdrawiam.
hi
Witam miałem podobny problem w moim TDI i musiałem wymienić tuleje tylnych wahaczy!!! pozdro i powodzenia
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
święte słowajak tuleje na tylnej belce to na dziurach bedzie ci tak dobijac ,poruszaj nogą tylne koło jak bedzie sie ruszac mocno to tuleje do wymiany (czesto w golfach to idzie) , a co do ruszania to popatrz na poduszki pzdr
u mnie jak tuleje belki były już fest wyjechane to zaczynało stukać z tyłu na prawie gładkiej nawierzchni
BYC MOZE TO TYLEJKI PRZEDNICH WACHACZY( TE MOCUJACE WACHACZ DO PODWOZIA)
MAIALE TAKI PROBLEM W MOJEJ DWUJCE.
PUKALO COS PRZY RUSZANIU I NA DZIURACH. PO WYMIANIE JEST OK.
[ Dodano: 07 Lut 2007 10:56 ]
BYC MOZE TO TULEJKI PRZEDNICH WACHACZY( TE MOCUJACE WACHACZ DO PODWOZIA)
[ Dodano: 07 Lut 2007 10:56 ]
BYC MOZE TO TULEJKI PRZEDNICH WACHACZY( TE MOCUJACE WACHACZ DO PODWOZIA)
110 TYŚ. I MKNIEMY DALEJ!!!
to na 90 % poduszki, mialem podobny objaw, na niskich obortach strasznie szarpalo i nie moglem zmienic plynnie biegulosblancos pisze:Moj golf strasznie telepie jak sie rusza z miejsca
niech ktos wsiadzie do samochodu i rusza na recznym to wtedy zobaczysz jak sie poduszki zachowuja, cena kompletu(3 poduszek) to koszt okolo 200zl
-
- Nowicjusz
Jezeli jeszcze nie zrobiłes to sprawdź jedną rzecz a mianowicie jadąc po nierównościach lekko naciśnij hamulec ale bardzo delikatnie jezeli ustapiło to juz wiadomo że poprostu albo zgubiłes lub nie załozyłes amortyzatorów drgan na klockach hamulcowych to takie blaszki załozyc je i po problemie ja tak miałem wymieniłem pół zawieszenia a stuki dalej były dopiero zaskoczyłem jak koles wymieniał klocki sprawdziłem wyleciały mi 3 blaszki z 4 a ja przedwczesnie wymieniłem kilka elementów zawieszenia
Lepiej powoli jechać niż szybko iść
u mnie jest inny problem. jak jest wieksze obciazenie z tyłu to zaczyna mi cvos stukac z tylu tak jakby wydech ale jak podniose furke to musze niezle sie nasilowac zeby wydech yderzyl o co kolwiek. dodam ze jak jest ten balast to jak dodam gazu to na jakis 1500 obr przestaje ale jak jest na wolnych to to slychac.
MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
tberent wlasnie z tego powodu wjechalem do moich mechow, a poniewaz rowniez wali mi na dziurskach to zrobie tuleje i zobacze co dalej, wydaje mi sie ze to niby uderzanie tlumika na niskich obrotach(pod obciazeniem) to tez posrednia wina zuzytych tulei tylnego wahacza. Tuleje juz ogladalem i sa na 100% do roboty, po Swietach mam termin