Witam po długiej przerwie:)
Przez długi czas nie psiałem nic nowego, ponieważ nic się z golferkiem nie działo
Może poza tym, że któregoś "pięknego" poranka gdy zszedłem do samochodu zobaczyłem go w opłakanym stanie... pourywane lusterka wiszące na kablach, urwana tylna wycieraczka, brak tylnego znaczka VW, a na masce wyryty jakimś gwoździem czy nie wiem czym innym wielki penis...
Poprostu pogratulowac takim debilom, którzy to zrobili inwencji twórczej...
Sprawa zgłoszona na policje(umożona po miesiącu z powodu braku dowodów...., nie ma to jak polski wymiar sprawiedliwości....). Niestety AC wtedy jeszcze nie było... więc trzea było kasiore wyciągać z kieszeni.... ehhh:((
No ale nic,przechodząc do rzeczy weselszych jak juz glofika naprawiłem, miałem przypływ gotówki więc postanowiłem zabrać się za dawno zaplanowane modyfikacjemające na celu podniesienie mocy...
Na samym początku wymieniona została stara wysłużona sprężareczka na nową z silnika AWX:].
Potem kolej przyszła na wymiane standardowego intercoolera na znacznie większy od sharana (czy może galaxy albo alhamry.. nie ważne jeden pies
)
Następnie zamontowałem wskaźnik ładowania ciśnienia sprężarki autogauge w celu chyba bardziej uciechy oka, chociaż też napewno kontrolnym
Teraz powinna przyjść kolej na chip, ale neistety zabrakło na to kasiorki więc pewnie zawita za jakiś miesiąc może później:(( no ale cóż cierpliwość jest cnotą jak to mówią;p
Poniżej pare fotek, niestety samochód jest straaaasznie bródny więc nie prezentuje się za dobrze, ale zawsze można wyczaić o co kaman;)
Pozdrawiam wszystkich!! jak tylko zapodany będzie chipsik wkleje wykresy z hamowni