Witam! Mam taki problem. Od kiedy na dworze zrobiło się chłodniej spod obudowy termostatu sonczy się małymi kropelkami płyn chłodniczy. Szczególnie objaw ten widoczny jest kiedy auto stoi dłużej nie jeżdzone. Obudowa jest cała. POdejrzewam, że wine za to ponosi uszczelka pod obudową. I tu pojawia się problem. Napisałem do Intercars meila z zapytaniem o koszt takiej uszczelki i czy w ogóle jest dostępna. Odpisano mi, że musze podać im numer seryjny. Pomyslałem, że to chyba nygustwo osoby pracującej w intercars, bo przecież nie jestem w stanie zdjąć obudowy nie mając zamiennika, kiedy auto jest potrzebne. Wystarczy dobrać to po typie obudowy ale pan kategorycznie zaprzecza. Mam do was jednak prośbe: Czy ktoś mógłby sprawdzić jaki tam jest numer seryjny tej uszczelki? Oczywiście w programach typu Autodata, bo nie posiadam takich udogodnień a jest mi to bardzo potrzebne. Jak nie znajde to chyba będę musiał dorobić. Jak myślicie z kręgielitu będzie dobre? Pozdrawiam i prosze o pomoc
Auto to: Golf 1.4 kod AEX wielopunkt rok 96.
Uszczelka pod obudowe termostatu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Uszczelka pod obudowe termostatu
wiesz jest i oring pod tą obudową a na oryginalnych termostatch jeszczeJacenty85 pisze:Obudowa jest cała. POdejrzewam, że wine za to ponosi uszczelka pod obudową. I tu pojawia się problem. Napisałem do Intercars meila z zapytaniem o koszt takiej uszczelki i czy w ogóle jest dostępna. Odpisano mi, że musze podać im numer seryjny.
jedna cienka uszczeleczka naokoło całego rantu termostatu więc moga być dwie gumeczki
w kolejnych nie oryginalnych nawet u wahlera nie ma tej cieniutkiej uszczelki dookoła kołnierza
osobiście to ściągałem delikatnie ze starego i zakładałem do nowego i oczywiście oring nowy
mam w garażu dwa nowe oringi ale chyba nich nic nie będzie napisane
jak w tym intercarsie nie będzie to mogę Ci wysłać pocztą w kopercie jeden
taki oba pochodzą z wahlera ale nie wiem czy podejda do Twojego AEXa
bo są z diesla z otwarciem 87st.C
a jak nie to zdemontuj włóż ten co masz na silikonik (i wcale nie musi być wysokotemperaturowy)
obudowę także przesmaruj deczko silikonikiem i wkręć, odczekaj nockę i dopiero
zalej płynem,
bo jak za wcześnie to na bank znowu będzie ciec - sprawdzone nie raz
[ Dodano: Sro Lut 07, 2007 17:37 ]
raczej nie, no chyba że z dość grubegoJacenty85 pisze:Jak myślicie z kręgielitu będzie dobre?
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN