MK 3 silnik 1.8 adz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
u mnie identycznieJa mam kola 195/50/15
i jak mam 3000obr/min to jade 120km/h
(jak wiekszosc)
140km/h 4000obr/min
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Witam
moim zdaniem opony nic nie maja do tego bo zliczana predkosc jest ze skrzyni. opony maja wplyw na predkosc rzeczywista a predkosc na liczniku. sprawdz sobie czy czasem nie przeklamuja ci liczniki bo u mnie zauważyłem ze maja opuznienia w pokazywaniu tak samo obrotościomiez jak i licznik jak ostro np. zahamuje to licznik nie zdazy tak szybko spasc.
ja mam ADZ i przy 140 mam ok 4tys. Przelozenia moga byc inne moze inna skrzynia.
a wlasnie nie orientujecie sie czy kombiki mialy inne skrzynie??
Pozdrowienia!!!
moim zdaniem opony nic nie maja do tego bo zliczana predkosc jest ze skrzyni. opony maja wplyw na predkosc rzeczywista a predkosc na liczniku. sprawdz sobie czy czasem nie przeklamuja ci liczniki bo u mnie zauważyłem ze maja opuznienia w pokazywaniu tak samo obrotościomiez jak i licznik jak ostro np. zahamuje to licznik nie zdazy tak szybko spasc.
ja mam ADZ i przy 140 mam ok 4tys. Przelozenia moga byc inne moze inna skrzynia.
a wlasnie nie orientujecie sie czy kombiki mialy inne skrzynie??
Pozdrowienia!!!
;o)
ja mam 1.8 (90 km) przy 3 tys mam okolo 110km, ale zastanawia mnie jedna rzecz ....
na drugim biegu przy 3 tysiącach ile macie na blacie ?? bo ja mam wrazenie ze u mnie cos jest nie tak :/ bo jak np. przycisne mu na jedynce do 4 tys. wrzuce drugi bieg to on startuje na nm od 1500 obrotow nie wiem czy winno byc wiecej ??
bo po tym wrzuceniu na dwugi bieg auto zchowuje sie jakbym ruszał z dwójki
na drugim biegu przy 3 tysiącach ile macie na blacie ?? bo ja mam wrazenie ze u mnie cos jest nie tak :/ bo jak np. przycisne mu na jedynce do 4 tys. wrzuce drugi bieg to on startuje na nm od 1500 obrotow nie wiem czy winno byc wiecej ??
bo po tym wrzuceniu na dwugi bieg auto zchowuje sie jakbym ruszał z dwójki
witam, mam golfa 3 1,8 kombi GL z silnikiem ADZ mój golf przy 3000 tyś obrotów ma prędkość 103-107km/h na oponkach 195/50/15R a na oponkach 185/75/14R mam 110-115 km/h w tym ze w 1 przypadku gdy lecę 100 to na GPS mam prędkość 93-94 km/h a w 2 przypadku gdy mam 100 na blacie to GPS wskazuje 101-103km/h
mam małe pytanko ile na 2 biegu przy 6000 obr min jaką macie prędkość mi wskazuje 88-92km/h
mam małe pytanko ile na 2 biegu przy 6000 obr min jaką macie prędkość mi wskazuje 88-92km/h
:)
- Paweł Marek
- V.I.P.
14-ki masz za duże, a na 15-kach które mają dobry rozmiar wskazania licznika są zaniżone jak prawie prawie we wszystkich autach - tak fabryka robi.
Natomiast pytanie o konkretną prędkość przy konkretnych obrotach niema wielkiego sensu bo vw wkładał skrzynie o róznych przełożeniach do tych samych silników zależnie od rynku preznaczenia pojazdu
Natomiast pytanie o konkretną prędkość przy konkretnych obrotach niema wielkiego sensu bo vw wkładał skrzynie o róznych przełożeniach do tych samych silników zależnie od rynku preznaczenia pojazdu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.