Ile kto wyciągnął z silnika AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
tak sie zastanawiam...co daje samo zwiekszanie cisnienia bez zwiekszania dawki?czy w ogole jest sens?czy lepiej robic to rownolegle?
[ Dodano: 07 Lut 2007 19:58 ]
[ Dodano: 07 Lut 2007 19:58 ]
czy regulacja tez polega na tym ze wykrecajac zmniejszamy obroty?niebieska strzalka - obroty na biegu jalowym z wcisnietym przyspieszaczem
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images12.fotosik.pl/63/ec7bc7e88b6fa39c.jpg[/img][/url]
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
zupelnie nic, oprocz tego, ze turbo jest bezcelowo bardziej wysilonepavello pisze:co daje samo zwiekszanie cisnienia bez zwiekszania dawki?
[ Dodano: Sro Lut 07, 2007 8:53 pm ]
tak, niebieska strzalke tez wykrecajac zmniejszasz, w przypadku zoltej wkrecaszpavello pisze:Cytat:
niebieska strzalka - obroty na biegu jalowym z wcisnietym przyspieszaczem
czy regulacja tez polega na tym ze wykrecajac zmniejszamy obroty?
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
ale bez wskaznika nie da rady raczej sprawdzic czy sklad mieszanki jest prawidlowy?moze sa jakeis inne sposoby dajace przyblizona ocene?zaprzal pisze:zupelnie nic, oprocz tego, ze turbo jest bezcelowo bardziej wysilone
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images12.fotosik.pl/63/ec7bc7e88b6fa39c.jpg[/img][/url]
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
a ze wskaznikiem doladowania jak sprawdzisz sklad mieszanki? jak jest za bogato to dymi na czarno, w druga strone raczej nie sprawdzisz bez jakichs innych wskaznikowale bez wskaznika nie da rady raczej sprawdzic czy sklad mieszanki jest prawidlowy?moze sa jakeis inne sposoby dajace przyblizona ocene?
Garett T2 też ma blaszkę (zieloną) u mnie jest do tej pory, jak sie deczkoRadexxx pisze:Jestem na 90% pewny, że to ten garrett t2 ponieważ model KKK mają symbole i na blaszce i na samej turbosprężarce a ja takich nie mam, a i pamiętam, że miałem jakąś nazwe na turbosprężarce która kończyła się na tt.
schylisz od stronybłotnika prawego i zerkniesz na turbo to tak blaszka
powinna być widoczna, pewnie zerwali u Ciebie jeśli nie ma, ale po co ???
z foty jak dla mnie mniej wiecej wygląda że to T2
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
bzdura, wcale nie pali wiecej, u mnie zaczal palic mniej po pierwszej regulacji, a obroty zmniejszasz to chyba naturalnemike NIES pisze:ale osobiście nie polecam tak zwiększać dawki paliwa=pali więcej i obroty wzrosną!!
to prawda, nawet maly ruch sruba powoduje spora zmianemike NIES pisze:nawet pół obrotu daje różnicę
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
No znalazła się, już bardziej schowana być nie mogła . Teraz mi tylko zostało podłączyć wskaźnik doładowania. Mam też małe pytanko, gdzie najlpiej poprowadzić wężyk od trójnika tak żeby dostać się do kabiny?? Mechanik ze mnie kiepski, więc wole się zapytać .RobertP pisze:Garett T2 też ma blaszkę (zieloną) u mnie jest do tej pory, jak sie deczkoRadexxx pisze:Jestem na 90% pewny, że to ten garrett t2 ponieważ model KKK mają symbole i na blaszce i na samej turbosprężarce a ja takich nie mam, a i pamiętam, że miałem jakąś nazwe na turbosprężarce która kończyła się na tt.
schylisz od stronybłotnika prawego i zerkniesz na turbo to tak blaszka
powinna być widoczna, pewnie zerwali u Ciebie jeśli nie ma, ale po co ???
z foty jak dla mnie mniej wiecej wygląda że to T2
Pozdrawiam
nie rób otworków !Radexxx pisze:A jest gdzieś w karoserii miejsce żeby dostać się z tym wężykiem do kabiny?? Czy może trzeba będzie zrobić mały otwór wiertarką??
jest sporo miejsc, np. tam gdzie wiązka kabli wchodzi, albo przy wysprzęgliku
poszukaj tam gdzie są pozasłaniane okrągłe gumy na grodzi,
zerknij moze jeszcze gdzies blisko pompy hamulcowej tam tez są jakies otworki
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN