Problem z golfem 1.6D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
hmmmmm....używaną pompę???? przeciez nowa kosztuje koło 70-80 złotych. warto było kupować cos starego?????MaSa_Golf pisze:dlatego pisze, ze lepiej najpierw wydac 25 zł na termostat wahlera, wymienic, co jest bardzo proste, i zobaczyc czy jest ok, bo pompa uzywana tez nie kosztuje wiele (ja kupilem za 50zł) ale duzo wiecej roboty
ja za pompe Kagera do AAZ dałem 65zł, wiec nie widze sensu kupowania pompy uzywanej za 50zetaluki234 pisze:hmmmmm....używaną pompę???? przeciez nowa kosztuje koło 70-80 złotych. warto było kupować cos starego?????MaSa_Golf pisze:dlatego pisze, ze lepiej najpierw wydac 25 zł na termostat wahlera, wymienic, co jest bardzo proste, i zobaczyc czy jest ok, bo pompa uzywana tez nie kosztuje wiele (ja kupilem za 50zł) ale duzo wiecej roboty
Ja mysle ze nagrzewica jest w małym obiegu a termostat puszcza na duzy obieg. A grzanie w srodu powinno leciec szybciej niz nagrzanie sie chłodnicySzosownik pisze:no i nie będzie ciepło dopóki termostat nie puści
a punkciki wedle uznania
możesz dać jednemu lub wszystkim
[ Dodano: Nie Lut 11, 2007 23:12 ]
Na poczatku chce podziekowac wszstkim zainteresowanym moim postem . Juz uporałem sie z problemem . Wyjołem termostat i i zkreciłem bez termostatu i było wszystko ok . Jak załozyłem stary termostat było prawie ok .ale załwarzyłem ze do zbiorniczka nie leci woda wezykiem zwrotnym. Mowie pompa padła , ale kumpel wpadł na pomysł i odjoł gorny waz od chłodnicy i okazało sie ze woda jest nie pompowana, pozniej zdioł dolny waz od chłodnicy i widac było ze woda stała w wezy. Czyli pompa nie pracuje . I jeszcze raz wyjelismy termostat spuscilismy wode ,pozakładalismy wszystkie weze oprucz dolnego. odpaliłem silnik jak temperatura zaczeła w miare szybko wzrastac tym dolnym przewodem nalewał płyn az do zapełnienia układu .A reszte wody dolał do zborniczka wyrównawczego i teraz jest wszystko OOOOOOKKKKKKKK !!!! A na drugi dzien po tej naprawie miałem tylko wielkiego Kaca
ja swoim skromnym zdaniem mysle ze to nie jest ani termostat ani pompa wodna po 1 gdyby to byl termostat to powinien byc goracy plyn w nagrzewnicy po 2 pompa gdyby sie rozleciala to byly by prawdopodobnie wycieki plynu. mysle ze to moze byc uszczelka pod glowica z tej przyczyny wzroslo cisnienie w ukladzie i pompa nie dawala rady tloczyc plynu ale moge sie mylic
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
mular, dobrze kombinuje ale ja domyśliłem jeszcze takie coś Może korek w zbiorniczku nie odpowietrza i tworzy się ciśnienie. Albo często zapycha się wężyk od przelewu i też robią się cyry.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
jakby nie odpowietrzył to za którymś razem być może rozerwałoby wężevw_vandal pisze:Może korek w zbiorniczku nie odpowietrza i tworzy się ciśnienie.
a jak do tego będzie że i uszczelka pod głowicą to cyrki mogą być nieziemskie
tak jak piszesz
to najprawdopodobniej też może być przyczyną , Radzik763 warto sprawdzić czymular pisze:mysle ze to moze byc uszczelka pod glowica z tej przyczyny wzroslo cisnienie w ukladzie i pompa nie dawala rady tloczyc plynu ale moge sie mylic
węże po nagrzaniu się silnika są twarde jak kamień
zresztą napewno wyjdzie i Radzik763 może się zdziwić że coraz bardziej
nie wiadomo gdzie znika płyn chłodniczy, na początku może to być
nawet i 10gr na 100km z czasem wyjdzie że 1l. na 10km lub nawet na mniej niż 1km
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN