nie łączy impuls w stacyjce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
nie łączy impuls w stacyjce
Po włożeniu/przekręceniu kluczyków nie łaczy mi w stacyjce kabel impulsowy (niewiem czy to tak się nazywa). Chodzi mi mianowicie o kabelek w którym jes + i który dalej idzie sobie do radia i dzięki temu te radio mi się włącza w momencie włożenia kluczyków. Tzn działa mi to ale bardzo często się rozłącza np przy włczaniu kierunkowskazów lub *#cenzura#* kierownicy.
Cała stacyjka t dość duży koszt a nie opłaca się jej wymieniać z powodu takiej glupoty. Jednak mnie owa głopota bardzo denerwuje. Pomocy. Czy da sie to jakoś rozkręcić odgiąć lub dogiąć odpowiednią blaszkę i juz się tym nie marwić???
Cała stacyjka t dość duży koszt a nie opłaca się jej wymieniać z powodu takiej glupoty. Jednak mnie owa głopota bardzo denerwuje. Pomocy. Czy da sie to jakoś rozkręcić odgiąć lub dogiąć odpowiednią blaszkę i juz się tym nie marwić???
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
najpierw zdejmujesz kierownice potem musisz zdjąc tulejke z wału kierownicy , to jest trudne bo musisz miec sciągacz bo inaczej nie dasz rady , jak uda Ci sie zdjąc tulejke to odkrecasz srube co trzyma stacyjke, jak ją zdejmiesz to będziesz miał dostęp do śrubki co trzyma samą kostke , i teraz kostke musisz rozebrać , jest z dwuch połówek , są połączone na zatrzaski , teraz delikatnie rozpołowiasz , uwazaj na spręzynki i teraz zobaczysz który styk nie kontaktuje , prawdopodobnie ten co jest podparty na dwuch malutkich spręzynkach
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
tu potrzebny jest ściągacz na dwie łapy mocny , z ostro zakonczonymi łapkami , i najlepszy jakby był z blokadą , bo tulejka ma bardzo mały rant za który musisz złapać
[ Dodano: 10 Lut 2007 15:20 ]
a jeszcze ściągacz te łapy powinien mieć szerokie , wyprofilowane do kształtu tulei , jak znajde w moich postach fotke ściągacza to Ci prześle
[ Dodano: 10 Lut 2007 15:20 ]
a jeszcze ściągacz te łapy powinien mieć szerokie , wyprofilowane do kształtu tulei , jak znajde w moich postach fotke ściągacza to Ci prześle