hmm, akurat IDI lubia sie wysoko krecic. zobacz filmik z mojego podpisuja czuje to samo ale wg mnie przyczyna jest inna tzn przkeraczas juz moment i samochod "ciagnie najbardziej w okolicach momentu tj 2200 a pozwyj 3000 to juz pilujesz bo to wkoncu dizel ktory srednio lubi wysokie obroty i to juz chba urok takiego silnika ze nie wciska w siedzienie do odciecia jak benzyniak a pozatym brak IC tez chyba ma na to wplyw
Ile kto wyciągnął z silnika AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
z tym to jest akurat najmniejszy problem PIN bierzesz od Trochima a podmiana pina to 5 min, z czym Ty tu masz robotyLUPO250 pisze:wyjdzie najgorzsy problem to z tym pinem
LUPO250 pisze:ale zaczynam od inetrcolera
a to to jest chyba najwieksza robota którą trzeba zrobic przy podciągnietym AAZ bo reszta to pikuś albo kwestia regulacji.
jak byś juz robił coolera to zapodaj jakiej fotki, bo ja sie tez do tego przymierzam i chetnie zobacze jak to bedzie wyglądac
ja u siebie mam już zamontowany boost pin, katalizator i środkowy tłumik mam wycięty, poprawa osiągów jest jak dla mnie bardzo dobra spalanie mi wzrosło ale to z powodu tego że nie moge powstrzymać sie przed naciskaniem gazu aż miło jak tak zapinkala:D jednak w miare jedzenia apetyt rośnie, mam turbo garett t2 jakie moge max ciśnienie ustawić ? albo jakie inne turbo zamontować, na wiosne planuje montaż IC
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=61916 <<<< ---------- MK3 US by Rafiok
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
panowie z eko-pompa tez sie DA!!! dzisiaj pobawilem sie pompa i wkoncu osiagnalem taka dawke jaka chcialem. jedyna przeszkoda jest ogranicznik na srubie regulacji dawki.
srube bez obawy mozna wykrecic cala. potem nalezy dowolnym sposobem sie go pozbyc. nalezy uwazac, zeby nie uszkodzic gwintu!!! najlatwiej bedzie przepilowac pilnikiem lub kątówką. w miejscach sprasowania ciezko jest oderwac ogranicznik i prawdopobnie gwint w tym miejscu odejdzie razem z blaszka ogranicznika, tak jak u mnie. nie przeszkadza to na szczescie w niczym, bo wiekszosc gwintu ocaleje po ponownym montazu sruby i ustawieniu dawki nalezy wyregulowac obroty biegu jalowego. u mnie byly tak wysokie, ze nie musialem dodawac gazu przy ruszaniu. nie mam obrotka wiec reguluje na sluch
bieg jalowy regulujemy na cieplym silniku!!!
wrazenia z jazdy: auto zapier... jak glupie, puszcza dymka, ale niewielkiego. zauwazylem, ze doladowanie przy predkosci 100 spadlo odrobine. to chyba dlatego, ze silnik pracuje efektywniej. jak zrobie jakies pomiary i nakrece filmik to wrzuce tutaj.
obroty na jalowym ustawilem, ale i tak sa troche ze duze, niestety skonczyla mi sie regulacja. przy okazji za duzo wykrecilem i zgubilem podkladke, a zeby ponownie umiescic srube na swoim miejscu meczylem sie godzine. dawke jeszcze moze zwieksze, bo apetyt rosnie w miare jedzenia.
wczesniej
4 bieg 80-120 ok. 11 sek
5 bieg 80-120 ok. 14 sek
teraz
4 bieg 80-120 ponizej 8 sek
5 bieg 80-120 ok. 10 sek
srube bez obawy mozna wykrecic cala. potem nalezy dowolnym sposobem sie go pozbyc. nalezy uwazac, zeby nie uszkodzic gwintu!!! najlatwiej bedzie przepilowac pilnikiem lub kątówką. w miejscach sprasowania ciezko jest oderwac ogranicznik i prawdopobnie gwint w tym miejscu odejdzie razem z blaszka ogranicznika, tak jak u mnie. nie przeszkadza to na szczescie w niczym, bo wiekszosc gwintu ocaleje po ponownym montazu sruby i ustawieniu dawki nalezy wyregulowac obroty biegu jalowego. u mnie byly tak wysokie, ze nie musialem dodawac gazu przy ruszaniu. nie mam obrotka wiec reguluje na sluch
bieg jalowy regulujemy na cieplym silniku!!!
wrazenia z jazdy: auto zapier... jak glupie, puszcza dymka, ale niewielkiego. zauwazylem, ze doladowanie przy predkosci 100 spadlo odrobine. to chyba dlatego, ze silnik pracuje efektywniej. jak zrobie jakies pomiary i nakrece filmik to wrzuce tutaj.
obroty na jalowym ustawilem, ale i tak sa troche ze duze, niestety skonczyla mi sie regulacja. przy okazji za duzo wykrecilem i zgubilem podkladke, a zeby ponownie umiescic srube na swoim miejscu meczylem sie godzine. dawke jeszcze moze zwieksze, bo apetyt rosnie w miare jedzenia.
wczesniej
4 bieg 80-120 ok. 11 sek
5 bieg 80-120 ok. 14 sek
teraz
4 bieg 80-120 ponizej 8 sek
5 bieg 80-120 ok. 10 sek
Ostatnio zmieniony ndz lut 11, 2007 02:26 przez souler, łącznie zmieniany 2 razy.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
Moze mi ktos powiedzieć szczegulna prośba do Zapszała. Jak to jest mozliwe ze gdy zmienie bost pina (zwiększy się dawka paliwa) i zwiększe ciśnienie doładowania, spalanie przy spokojnej jeździe moze spaść????? (na wiosne planuje coś takiego zapodać i jeszcze nawet Fmica od vw szrana np. jedyną lekturą jest dla mnie to forum tak ze dzięki ) Pytam bo nie chciał bym zeby potem nie byc zdziwionym jak mnie nie bedzie stać na paliwo
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
ZAPRZALa jak jużPrzewodnik pisze:Zapszała
ja odpowiem a zaprzal może dopowie ze spalaniem to jest tak, że jak podkręcisz silnik, zwiększysz moc i moment, i może sie uda zyskać troche na obrotach ( znaczy obniżyć KM i NM w dół obrotów ) to przy spokojnej jeździe auto nie bedzie sie męczyć i bedzie płynniej jechać, więc zużyje mniej paliwa a jak przyciśniesz to troche więcej poleci z baku niż seria, ale nie katastrofalnie
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
dokladnie tak, przy spokojne jezdzie spalanie nawet spada, malo tego moj po zmianie pompy na 10mm pali tak jakby nieco mniej, jestem w trakcie testowCinek pisze:ZAPRZALa jak już
ja odpowiem a zaprzal może dopowie ze spalaniem to jest tak, że jak podkręcisz silnik, zwiększysz moc i moment, i może sie uda zyskać troche na obrotach ( znaczy obniżyć KM i NM w dół obrotów ) to przy spokojnej jeździe auto nie bedzie sie męczyć i bedzie płynniej jechać, więc zużyje mniej paliwa a jak przyciśniesz to troche więcej poleci z baku niż seria, ale nie katastrofalnie
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
wskaźniczek założony, trubo podlręcone i dawka też. wynik? spodziewalem sie czegoś wiecej... bede jeszcze kombinował z dawką, być moze za mało podrkęciłem, ale zastanawia mnie jedno. na IV biegu tak od 1.5tyś turbo zaczyna dmuchać, przy około 3tyś jest 0,8-0,9 bara a przy 4tyś jest prawie 1.2 bara. macie jakieś pomysły co zrobić zeby turbo niżej dmuchało? coś nie halo zeby K14 miało max dmuchanie przy 4tyś