Drganie kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Drganie kierownicy
Miałem dziś niemiłą przygode. Wpadłem w poślizg na oblodzonej nawierzchni. Ratowałem się jak mogłem ale przednim lewym kołem zatrzymałem się na krawężniku. Troszke felga się wgieła. Teraz jak jeżdze to przy 100-120 km/h czuje wyczuwalne drgania kierownicy. Przypuszczam że to wina tej felgi. Może macie jakieś inne sugestie
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
-
- Mały gagatek
Ostatnio miałem taki przypadek że klient przyjechał na rutynową wymiane tarcz i klocków. Po zamontowaniu tarcz w warsztacie w którym pracuje mierzymy bicie tarczy czyjnikiem i okazało się że na lewym kole było ponad 0.25mm przy dopuszczalnym 0.05mm poszła do wymiany piasta.Później klient przyznał się że przydzwonił w krawężnik. Tak że jak wyważenie koła nie pomoże to radzę ci sprawdzić piaste.
Ostatnio zmieniony ndz lut 11, 2007 22:25 przez EmigrantGB, łącznie zmieniany 1 raz.
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni
-
- Ma gadane
-
- Ma gadane
Re: Drganie kierownicy
Ja mam trochę inny kłopot- od dawna drży mi kierownica, lekko- nie dokucza wcale- tyle, że poza tym przy silnym skręcie kół, np. przy manewrowaniu na parkingu przeskakuje mi jedno koło. Oglądałem ostatnio i niestety mam zgiętą półośkę po lewej stronie. Czy ktoś się z tym spotkał? Dodam, że to chyba spadek po poprzednim właścicielu, bo nigdy nie stuknąłem i jeżdżę raczej delikatnie.sylwekzyla pisze:Miałem dziś niemiłą przygode. Wpadłem w poślizg na oblodzonej nawierzchni. Ratowałem się jak mogłem ale przednim lewym kołem zatrzymałem się na krawężniku. Troszke felga się wgieła. Teraz jak jeżdze to przy 100-120 km/h czuje wyczuwalne drgania kierownicy. Przypuszczam że to wina tej felgi. Może macie jakieś inne sugestie