Ile kto wyciągnął z silnika AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mam jednego pina jak ktoś zainteresowany to zapraszam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=931622#931622
niestety ciężko to wyrwać
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=931622#931622
niestety ciężko to wyrwać
- Bolekrsko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam łan problem. Souler wrzucił zdjecie pompy(eko).. ja mam taka samą regulacje.. ale jak widac na zdjeciu mam ten wężyk u gory od turba do pompy. to jaką mam w koncu pompe? moze ktos mi powie?
1. Śruba od dawki paliwka
2. Węzyk od k14 do pompy
1. Śruba od dawki paliwka
2. Węzyk od k14 do pompy
http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
dziś porobiłem testy. dawka poszła troszeczke do góry. efekt taki ze przy ostrym ruszaniu, na jedynce puszcza dyma, potem juz nie widze. idzie w miare ok przyspieszenie zmierzone do 100 to w granicach 11.8sec ale stoperem mierzone, wiec to raczej poglądowe. teraz zobaczymy jak spalanie przy normalnej jezdzie, i moze w tygodniu wezme sie za wycięcie kata. co potem? nie wiem
Ja bez żadnych modyfikacji mam do 100 km/h w AAZ (silnik ma przebieg ok. 12.000 km - po kapitalnym remoncie) mam 11.2 sek..Darass pisze:dziś porobiłem testy. dawka poszła troszeczke do góry. efekt taki ze przy ostrym ruszaniu, na jedynce puszcza dyma, potem juz nie widze. idzie w miare ok przyspieszenie zmierzone do 100 to w granicach 11.8sec ale stoperem mierzone, wiec to raczej poglądowe. teraz zobaczymy jak spalanie przy normalnej jezdzie, i moze w tygodniu wezme sie za wycięcie kata. co potem? nie wiem
sory, ale nie uwierze ze zwykły AAZ moze mieć troche ponad 11sec do stówy.untaztood pisze:Ja bez żadnych modyfikacji mam do 100 km/h w AAZ (silnik ma przebieg ok. 12.000 km - po kapitalnym remoncie) mam 11.2 sek..Darass pisze:dziś porobiłem testy. dawka poszła troszeczke do góry. efekt taki ze przy ostrym ruszaniu, na jedynce puszcza dyma, potem juz nie widze. idzie w miare ok przyspieszenie zmierzone do 100 to w granicach 11.8sec ale stoperem mierzone, wiec to raczej poglądowe. teraz zobaczymy jak spalanie przy normalnej jezdzie, i moze w tygodniu wezme sie za wycięcie kata. co potem? nie wiem
wg katalogu AAZ do 100km/h ma 15,4sec a TDI 1Z ma 12,8sec wiec Twoj seryjny AAZ był by szybszy od 1Z? no sory, cos nie bardzo... wiem ze te katalogowe przyspieszenia czasami się różnią od tego co jest w rzeczywistości, ale jakiś pogląd jest.
Prawda jest taka, że silnik nowy, nowa turbina, brak katalizatora, powoduje że żadna modyfikacja silnika mającego przebieg minimum 150 tyś km nie da takiego samego efektu.Darass pisze:sory, ale nie uwierze ze zwykły AAZ moze mieć troche ponad 11sec do stówy.untaztood pisze:Ja bez żadnych modyfikacji mam do 100 km/h w AAZ (silnik ma przebieg ok. 12.000 km - po kapitalnym remoncie) mam 11.2 sek..Darass pisze:dziś porobiłem testy. dawka poszła troszeczke do góry. efekt taki ze przy ostrym ruszaniu, na jedynce puszcza dyma, potem juz nie widze. idzie w miare ok przyspieszenie zmierzone do 100 to w granicach 11.8sec ale stoperem mierzone, wiec to raczej poglądowe. teraz zobaczymy jak spalanie przy normalnej jezdzie, i moze w tygodniu wezme sie za wycięcie kata. co potem? nie wiem
wg katalogu AAZ do 100km/h ma 15,4sec a TDI 1Z ma 12,8sec wiec Twoj seryjny AAZ był by szybszy od 1Z? no sory, cos nie bardzo... wiem ze te katalogowe przyspieszenia czasami się różnią od tego co jest w rzeczywistości, ale jakiś pogląd jest.
Do 100 km/h mam dokładnie 11,2 sekundy. Zmierzone. Licznik pomimo 15 calowych kół liczy dobrze.
czym? bo jezeli stoperem i tak temu ufasz to powodzenia.untaztood pisze:Zmierzone.
pozatym ja i tak nie uwierze, bo nie powiesz mi ze w katalogu są dane silnika z przebiegiem 400tyś km? wyobraz sobie ze tam tez są osiągi nowych aut, i rózniły by sie prawie 4sec? sory, ta dyskusja wydaje mi sie bezpodstawiana, Ty wiesz swoje a ja swoje.
a moze ktos jeszcze by sie wypowiedział?