Pomocy.... nie wkręca się w obroty, spadek mocy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marinowo
Nowicjusz
Nowicjusz

Pomocy.... nie wkręca się w obroty, spadek mocy

Post autor: marinowo » czw lut 15, 2007 13:18

Witam jestem posiadaczem Golfa III 1.6 (101KM) + GAZ rok produkcji 1997 oznaczenie silnika AFT
Z wcześniejszczego doświadczenia wiem że to autko sporo potrafi jednak teraz to tylko marzenie ponieważ przy raptowynym wciśnięciu pedału gazu autko nie wkręca się w obroty tak jak powinno a silnik dostaje drgań. Dopiero powyżej 2 tys. obrotów autko zachowuje się "troszkę" lepiej. Na gazie to już masakra natomiast na benzynie jest poprawa ale nie rewelacja. W sierpniu 2006 zmuszony byłem na wymianę przewodów wysokiego napięcia.... tak więc kupiłe fimy KAGER niewiem czy to dobra firma czy jakieś badziewie. Po wymianie chodził lux. Czyżby ich żywotność była tak krótka?? a może jest jakaś inna przyczyna. Niewiem czemu ale jakoś sam czepnąłem się tych przewodów i postanowiłem sprawdzić czy iskra. W nocy zauważyłem jak pod maską świecą się jakieś strugi.... to była iskra płynąca w przewodzie. Szczerze mówiąc to widziałem pierwszy raz aby izolacja przewodu przepuszczała tak "światło" prądy płynącego w przewodach... czy to jest przyczyna takiego zachowania mojego autka?? Proszę o rady i opinie na w/w temat :)

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » czw lut 15, 2007 14:35

No to znaczy, ze KAGERy są badziewiarskie bo świecą. Kiedy zauważysz, malutkie iskierki w nocy (szczególnie w wilgotną nockę) oznacza to, że tak czy inaczej kable są do wymiany. Jeśli pytasz jakie kupić to Ci mówie TYLKO BERU. Są drogie ale bezkonkurencyjne jesli chodzi o jakość, która objawia się trwałością. Możliwe, ze to pomoże na objawy, które opisujesz. Jeśli nie (a myśle że tak) to odezwij się pomyślimy.

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » czw lut 15, 2007 20:34

Jedną z przyczyn moga byc przewody. Pewnosci nie ma. Za to jedno jest pewne ze jeśli świecą to na pewno do wymiany sie nadaja. Ja takze bym polecił produkt firmy Beru. Cenowo sa tańsze od NGK czy Bosch a jakość jest ta sama. Napisz czy zawsze były problemy z autem czy pokazały sie dopiero w wilgotne dni. Warto sprawdzić cały układ zapłonowy, świece. Duzo wskazuje ze to bedą przewody poniewaz na gazie chodzi źle a LPG jest bardzo wymagające jeśli chodzi ukłaz zapłonowy

Pozdrawiam

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]

johan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: johan » pt lut 16, 2007 17:48

ja u siebie w samochodzie(gaz) wymieniam przewody i świece co ok 10000 km
jeżeli samochud ma spadek mocy to znak że musze wymienić przewody i świece
przy okazji wymień równierz filtr powietrza i zrób regulację gazu

niestaty jazda na gazie wymaga większej uwagi

powinno pomódz to są podstawy aby dajej analizować problem

Pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”