Jak udrożnić dysze od spryskiwacza szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak udrożnić dysze od spryskiwacza szyb
Mam problem po zimnie zapchały mi się 3 z 4 dysz spryskiwacza szyby przedniej, tylnia też. Próbowałem je udrożnić sprężarką ale sie nie udało.
Mieliście kiedyś taki problem?
Mieliście kiedyś taki problem?
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Witam
Kiedyś na forum ktoś mi polecił jakiś proszek do odkamieniania czajników elektrycznych itp(cena około 6 zł),skorzystałem z jego rady i do dziś mam spokój zalałem proszek w garnku ciepłą wodą (około 60 stopni C) lejek i do pustego zbiornika spryskiwaczy wlałem, poczekałem 20 ,minut wypompowałem wszystko spryskiwqczami (tylko ze przed tym wydymałem wszystkie niedrożne sprężonym powietrzem) i psika ładnie do tej pory-może tobie pomoże
pozdro
Kiedyś na forum ktoś mi polecił jakiś proszek do odkamieniania czajników elektrycznych itp(cena około 6 zł),skorzystałem z jego rady i do dziś mam spokój zalałem proszek w garnku ciepłą wodą (około 60 stopni C) lejek i do pustego zbiornika spryskiwaczy wlałem, poczekałem 20 ,minut wypompowałem wszystko spryskiwqczami (tylko ze przed tym wydymałem wszystkie niedrożne sprężonym powietrzem) i psika ładnie do tej pory-może tobie pomoże
pozdro
- tomileszek
- VW.tomi.pl
- Kontakt:
w
w przedniej szybie wystarczy sciagnac wezyki z koncowek i podpiac waz od kompresora lub jakas dobra pompa nozna.
Dude wher's your car?
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
igla krawiecka...
przepchalem w ten sposob 7 dysz...
a jak masz uszkodzona...
to w sklepie nowka do golfa II 5zl za sztuke...
oczywiscie nie podgrzewana a niewiem czy III ma jakas inna... mysle ze mniej wiecej tyle bedzie kosztowac
przepchalem w ten sposob 7 dysz...
a jak masz uszkodzona...
to w sklepie nowka do golfa II 5zl za sztuke...
oczywiscie nie podgrzewana a niewiem czy III ma jakas inna... mysle ze mniej wiecej tyle bedzie kosztowac
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)
Kurcze ale ja szukalem i nie moglem w zadnym sklepie trafic takiej dyszy...tak myslalem ze to niewielkie pieniadze ale gorzej ze znalezieniem...w kazdym razie udalo mi sie przepchac obie po stronie kierowcy i tylna wiec jakos da sie jezdzic ale po stronie pasazera mi tylko delikatnie pluje wiec pryskaniem tego nazwac nie mozna...probowalem to juz chyba wszystkim przepchac i nie dalem rady...reszta poszla zylka i cienkim stalowym drutem