zatyczka i drugiproblem bicie kierownicy

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

zulik
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

zatyczka i drugiproblem bicie kierownicy

Post autor: zulik » ndz lut 18, 2007 11:17

Czesc
mam dwa problemy
pierwszy banalnie nie banalnie
Mianowicie w czasie wymiany filtru przeciwpyłkowego - jedna z zatyczek wpadła mi do prostokątnego otworu takiego 2cm na 10 cm bardzo blisko zgięcia - i wpadlo chyba to gdzieś na nadkole - czy ktoś wie czy idzie sie tam dostać od dołu odkręcając nadkole ? i ile to będzie śrub ??

a druga sprawa
bys moze to zbieg okolicznosci - a moze nie - ale po wymianie opon kierownica zaczeła mi bić lewo prawo :( w czasie jazdny :( nawet jak jade powoli - poprostu kolebie sie i nie wiem czego to wina - byłem ponownie na wulkanizacji - facet przestawil opone wzgledem felgi - ale to nic nie dalo !
jak są nierowno napompowane to bije jak cholera - jak wyrównam ciśnienie w kołach - to spada bicie ale nadal jest :( prosze o pomoc

Awatar użytkownika
marrcin
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marrcin » ndz lut 18, 2007 11:32

zulik pisze:Mianowicie w czasie wymiany filtru przeciwpyłkowego - jedna z zatyczek wpadła mi do prostokątnego otworu takiego 2cm na 10 cm bardzo blisko zgięcia - i wpadlo chyba to gdzieś na nadkole - czy ktoś wie czy idzie sie tam dostać od dołu odkręcając nadkole ? i ile to będzie śrub ??
jak odkręcisz plastikowe nadkole to wypadnie na 100%, wystraczy tylko te śruby od strony właśnie tego otworu i w strone progu, później delikantnie odchylac ten plastik - doświadczenie :bigok:

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz lut 18, 2007 14:33

Taka zatyczka do podszybia kosztuje góra 2 zł, w każdym sklepie ;) Szkoda rzeźby, lepiej kupić.
zulik pisze:e po wymianie opon kierownica zaczeła mi bić lewo prawo
A nie są to przypadkiem nalewajki?? Albo mają uszkodzoną osnowę (walnęły w krawężnik). Generalnie guma raczej do wyrzucenia...
Pozdrawiam.

zulik
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: zulik » pt mar 23, 2007 08:47

jeśli chodzi o to bicie kierownicy - to opona jest lipna - bije góra dół
i to by się zgadzało bo objawy wystąpiły dopiero po kupnie opon właśnie....

pozdrowionka :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”