Pompa wtryskowa 10mm<
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
Pompa wtryskowa 10mm<
Witam, słyszałem ze ludzie na forum zmieniaja głowiczki z seryjnych na wieksze, udało mi sie dostac pompe z grzybkiem po okazyjnej cenie od jakiegos JR-a, i teraz pare pytan, od czego najlepiej wstawic ta głowiczke, jak ona wogle wyglada, czy samemu mozna pogrzebac przy pompie, przyblizone koszty,chodzi o jakies konkrety zebym nie tylko ja z tego skorzystał ale i ludzie ktorzy to czytaja.
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
a co chcesz osiagnac ta pompa? co jeszcze zamierzasz zmienic w aucie? do duzej pompy przydalby sie wskaznik EGT bo z nadmiarem paliwka to juz nie zarty
teoretycznie mozna sie zabrac samemu, ale w praktyce sa rozne pompy, roznia sie szczegolikami i za ta kase ktora przeznaczysz na zabawe mozna sie odezwac do Trochima i on ci to posklada od A do Z i jeszcze sprawdzi na stole
a czesci mniej wiecej takie (przykladowo):
teoretycznie mozna sie zabrac samemu, ale w praktyce sa rozne pompy, roznia sie szczegolikami i za ta kase ktora przeznaczysz na zabawe mozna sie odezwac do Trochima i on ci to posklada od A do Z i jeszcze sprawdzi na stole
a czesci mniej wiecej takie (przykladowo):
Ostatnio zmieniony czw lut 22, 2007 00:52 przez zaprzal, łącznie zmieniany 3 razy.
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
a gdzie takie czesci dostac? z jakij pompy wyciagniac? mysle nad wstawieniem głowiczki 11mm zeby juz potem nie dłubac w pompie, i jescze jedno jaka jest seryinie głowiczce 9mm czy 10mm w pompie od SB-ka? i jescze jedno widze tutaj na zdjeciach podzial na lewa i prawa, mogłbys wyjasnic od jakiej pompy sa te czesci po lewej a od jakiej sa te po prawej?
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
tomogolf2, 9mm seria w td... 11mm mowisz? chcesz zrobic 200 koni w golfie? jakie bedzie turbo?
[ Dodano: Czw Lut 22, 2007 12:02 am ]
[ Dodano: Czw Lut 22, 2007 12:02 am ]
nie moglbym bo nie wiem czasem pompy od niby tego samego modelu sie roznia. Trochim ma to najlepiej ogarniete i do niego najlepiej uderzyc w tym temacietomogolf2 pisze:mogłbys wyjasnic od jakiej pompy sa te czesci po lewej a od jakiej sa te po prawej?
i do tego jaki ma stół probierczy, tomogolf2 zerknij TUTAJzaprzal pisze:Trochim ma to najlepiej ogarniete i do niego najlepiej uderzyc w tym temacie
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
tomogolf2 moze sie okazac, ze to k26 wkreci ci sie dopiero przy 4 tys obrotow :/ raczej kiepsko bedzie tym jezdzic na codzien... takie sa wady klasycznych turbin. Podobno dobrze jest szukac jakiegos T3
do duzych mocy lepsze sa jednak turbiny VNT z kierownicami powietrza, ale sa drogie i trudniejsze w montazu...
[ Dodano: Czw Lut 22, 2007 12:10 am ]
tomogolf2, glowiczke 10mm tdi, fale od 1,9td, gov mod, chyba timing advance mod... ogolnei jestem bardzo zadowolony, lepiej sie jezdzi nawet na niskich obrotach tam gdzie nie ma boostu i taka pompa ma spory potencjal do k24 by starczyla na styk dobrze zmodowana 9mm tak mysle
do duzych mocy lepsze sa jednak turbiny VNT z kierownicami powietrza, ale sa drogie i trudniejsze w montazu...
[ Dodano: Czw Lut 22, 2007 12:10 am ]
tomogolf2, glowiczke 10mm tdi, fale od 1,9td, gov mod, chyba timing advance mod... ogolnei jestem bardzo zadowolony, lepiej sie jezdzi nawet na niskich obrotach tam gdzie nie ma boostu i taka pompa ma spory potencjal do k24 by starczyla na styk dobrze zmodowana 9mm tak mysle