nr silnika 1.3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nr silnika 1.3
witam wszystkich i pozrawiam,stałem się nabywcą golfa II 1.3 wtrysk wielopunktowy,r90,i mam problem bo nie moge znaleść nr silnika pomóżcie,bez tego nie chcą mi zarejestrować auta
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Skoro nie mogą ci na przeglądzie znaleźć tych numerów, to ich nie masz na pewno. Idź do rzeczoznawcy, niech ci wystawi kwit, że numerów nie da się odczytać, bo skorodowały, z tym idziesz do wydziału komunikacji, dostajesz skierowanie na nabicie nowych na stacji diagnostycznej (mogą ci nabić na tabliczce).
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
nie byłem na przeglądzie bo nie mam tablic,sam próbuje zlokalizować,ale nie moge,jedni mówią że na stku skrzyni i bloku adurdzy że gdzieś przy alternatorze,serwis twierdzi że powinna być naklejka na rozrządzie i jest tylko jakiś palant urwał połowe,chciałbym sam zlokalizować te numery gdyż przegląd mam prawie załatwiony tylko brak nr,
Ciekaw sprawa ale w tych 1.3 cos jest nie tak. Mam taki sam i tez 2 "fachowców" nie moglo na przeglądzie znaleźć numerów. Dopiero trzeci - typowy fachowiec spod ciemnej gwiazdy tzn. nieogolony, wieczny kac na twarzy i meski w ustach stwierdzil ze skoro nie ma oryginalnego numeru zaczynającego się od NZ i cyferki z boku to trzeba znaleźć inny i faktycznie miałem jakies inne cyferki nabite na silniku (ale to na pewno nie byl oryginalny numer z fabryki) ale on stwierdził że to jemu wystarczy no i oprócz przeglądu musialem dać na flaszke
A jesli bardzo ci zalezy to mi w firmowym salonie VW na podstawie briefu podali mi numer z jakim auto wyjechało z fabryki ale zaznaczyli że to informacja nieoficjalna i nie od nich gdyby ktos pytał.
A jesli bardzo ci zalezy to mi w firmowym salonie VW na podstawie briefu podali mi numer z jakim auto wyjechało z fabryki ale zaznaczyli że to informacja nieoficjalna i nie od nich gdyby ktos pytał.
Wątpie czy przezs telefon. Ja załatwiłem to troche po znajomości - facet który tam pracuje kupuje u starego w sklepie - no i mi to sprawdził. Ale pewnie dobry bajer może pomóc - może sie uda.rafka pisze:mam naklejke na obudowie rozrządu tylko że częściowo urwaną jest NZ 0168...ale nie wiem ile powinno być cyfr,czy ten serwis VW sprawdzi mi to przez telefon?
A co do numeru to niekoniecznie musi byc od spodu, wg katalogu jest z boku od strony skrzyni biegów - widziałem na własne oczy w książce w serwise,zresztą mechanik z VW też tam szukał.
Może być pod rdzą, drobny papier ścierny użyty z wyczuciem powinien pomóc - jest szansa że coś sie pojawi. A jak nie to już tylko rzeczoznawca.
A policjanci raczej nie będą sprawdzać numeru silnika bo zniknął on przecież z nowego dowodu rejestracyjnego (wiem bo dzisiaj odebrałem) i jest tylko w karcie pojazdu.
Fabrycznie nr silnika w 1,3 jest nad obudową sprzęgła i zaczyna się od oznaczenia literowego, jeżeli jednak silnik lub sam kadłub był w Niemczech wymieniany poszukaj nad łapą alternatora na płaszczyźnie styku z głowicą, jest taki nadlew i u mnie tam był nr. nietypowy, bo bez oznaczenia literowego ale autko zarejestrowali.
zrobiłem tak jak radził jeden z kolegów,zdzwoniłem do serwisu vw podałem nr nadwozia i podali mi nr silnika ,gość połączył się z bazą w niemczech i wyświetlił mu się numer,ale się zastanawiam bo ktoś mi odpisał że powinno być 6 cyfr a on mi podał 7,i nie wiem czy na przeglądzie to zaakceptuje nr jest taki NZ 0163757,ale prawidłowy.Jechać na przegląd czy nie?Dzięki wszystkim za zainteresowanie
nr w silniku 1.3
Posiadam golfa II z 1991 z silnikiem 1,3 wtrysk także mam problem ze zlokalizowaniem nr silnika patrząc od strony skrzyni biegów nad skrzynią a pod głowicą jest numer 000192X czy to jest nr silnika w dowodzie mam nrNZ342420 taki też w briefie i ks serwisowej, mam też spore wątpliwości co do roku produkcji bo na naklejce w bagażniku jest K zamiast M co wskazuje na 1989. Dałem się wrobić w niezłe g.... tak to jest kupować w rodzinie i słuchać zapewnień " myślisz że bym ci go sprzedawał gdyby z nim było coś nie tak" czuje się jak prawdziwy Polak po szkodzie. Pozdrawiam wszystkich super to forum.