Ukraińska benzyna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kwoka5 pisze:Witam Kamilo.
Pochodze z Hrubieszowa więc na temat Ukrainskiej benzyny trochę wiem:) ponieważ sam trochę tam kiedyś jeździłem.
Co do twoich problemów powiem tak:
Ukrainskie paliwo jest ok jesli tankujesz je sam z pewnego zródła, ale twoje problemy są charakterystyczne dla paliwa chrzczonego: wodą bo i to sie zdarza lub paliwem o niższej liczbe oktanowej zapewne 76 bo o ile dobrze pamietam to takie tam jeszcze jest. Wiec jeśli czcesz zeby było dobrze i tanio to lepiej zmień dostawcę lub stację benzynową bo tam też robią wałki, jeśli sam przywozisz:)
A tak przy okazji to po ile u Was wschodnie paliwo?
Witam.
No ja nie jeźdzę, ale mój dobry znajomy tak. No a cena 3pln / l .
Jeśli masz tam pod reką trochę tej benzyny to wlej jej trochę do przezroczystego kanistra lub butelki i sprawdz barwę:)
Jesli bedzie lekko żołtawa prawie calkiem biała tzn. ze paliwa jest ok bo to ich 95 a jeśli jest wyrażnie żółta (jak kolor porannego moczu ) to 92 lub wpadająca w czerwień to na bank mieszana z tą 76:). Sprawdz też czy w kanistrze na dnie nie ma kropli wody bo wtedy to mieszana z wodą i jakimś innym gównem.
.
A ceny to tak jak w Hrubku.
Jesli bedzie lekko żołtawa prawie calkiem biała tzn. ze paliwa jest ok bo to ich 95 a jeśli jest wyrażnie żółta (jak kolor porannego moczu ) to 92 lub wpadająca w czerwień to na bank mieszana z tą 76:). Sprawdz też czy w kanistrze na dnie nie ma kropli wody bo wtedy to mieszana z wodą i jakimś innym gównem.
.
kwoka5 pisze:Jeśli masz tam pod reką trochę tej benzyny to wlej jej trochę do przezroczystego kanistra lub butelki i sprawdz barwę:)
.
No więc jeszcze troszkę zostało, kolor ma żołty, nawet bardzo. Więc wychodzi że to ta 91 czy 92. No paliwo ze stacji która sie znajduje zaraz za przejściem granicznym.
A wody niby nie było.
Powem Tobie tylko ze nawet tuż za samą granicą można kupic dobre paliwo tylko Twój dostawca chce chyba oszczedzić kilka złotych na zbiorniku i dlatego bierze 92 stąd te problemy bo przy stacjach nadgranicznych zadko robia przekręty z mieszaniem paliwa (to juz robią handlaże) a raczej kantują na objętości:) tak to widze z doświadczenia.
Ja akurat handlem sie nie zajmowałem bo dużo jezdze i jak juz coś przywiozłem to wszyskto zużywałem ale długie godziny spędzone w kolejkach wiele mnie nauczyly:).
A teraz to w ogóle nie jezdze, chamstwo Ukraincow jest nie do zniesiena:(
Ja akurat handlem sie nie zajmowałem bo dużo jezdze i jak juz coś przywiozłem to wszyskto zużywałem ale długie godziny spędzone w kolejkach wiele mnie nauczyly:).
A teraz to w ogóle nie jezdze, chamstwo Ukraincow jest nie do zniesiena:(
nigdy bym do swojego golfa nie zatankował ruskiej benzyny. Przecie to co zaoszczędzisz na benzynie teraz, potem bedziesz musiał wydać na naprawe. Ja zawsze tankuje benzynę jak najlepszą. Albo Verva albo przynajmniej 98. Czasami V-power. Nawet jak jeżdze na gazie, to przejade 500 km na gazie, i potem 100 na benzynie.