Centralny zamek dziala tylko przy otwieraniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Centralny zamek dziala tylko przy otwieraniu
MAM GOLFA IV 3 DRZWIOWY. OSTATNIO POJAWIŁ MI SIĘ DZIWNY PROBLEM. GDY ZAMYKAM PILOTEM SAMOCHÓD TO SIĘ SAMOCHÓD NIE ZAMKNIE (ŚWIATŁA AWARYJNE SIE WŁĄCZĄ). CENTRALNY NIE DZIAŁA NAWET GDY ZAMYKAM SAMOCHÓD ZWYKŁYM KLUCZYKIEM OD STRONY KIEROWCY- ZACHOWUJE SIĘ TAK JAKBY GO NIE BYŁO. GDY ZAMKNE SAMOCHÓD W SPOSÓB MECHANICZNY(PRAWE DRZWI- WCIŚNE GUZIK, LEWE KLUCZYKIEM) I WCIŚNE POTEM PILOTEM ZAMYKANIE SAMOCHODU TO MIGNIE. PO TYM WSZYSTKIM GDY WIĆNE NA PILOCIE OTWIERANIE TO SAMOCHÓD MIGNIE I SIĘ OTWORZY NORMALNIE( CENTRALNY DZIAŁA TYLKO PRZY OTWIERANIU). CO TO MOŻE BYĆ??
Ostatnio zmieniony czw mar 08, 2007 10:10 przez piotrdudek10, łącznie zmieniany 1 raz.
DUDI 37100
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
Też mi sie tak coraz częściej dzieje dzieje...pempol30 pisze:mam problem:(uzywając pilota od centralnego zmka w golfieIV 1.9tdi combi,po załaczeniu lub wylaczeniu zamka pilotem mam zaoaloną jedną strone kierunkowskazów czym to moze byc spowodowane ??
piotrdudek10, Miałem podobny problem, tyle że z drzwiami pasażera. Jak ściągłem boczek drzwi okazało się, że ten drut co idzie od siłownika do drutu od zamka poluzował sie i chodził jak mu sie podobało. Dokręciłem go imbusem i wszystko jest OK.
\(O8o)==®==(o8O)/
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
-
- Użytkownik
Do pempola30 :
Musisz obejrzec kostke T15- brazowa przy module sterujacym.
Lewy kierunkowskaz czrno-zielony pin 13 , prawy czarno-bialy 14.Sprawdz miernikiem czy jest na nich jakas zmiana przy wl/wyl centr.
Do piotrdudek10:
taka sytuacja jak Twoja moze zainstniec w sprawnym golfie, pod warunkiem ze drzwi kierowcy sa otwarte.Wiec tu trzeba szukac przyczyny.Centralka centralnego dziala poprawnie, tylko wykrywa stan otwarcia drzwi.Teraz trzeba sie zastanowic dlaczego ?
Moze mikrowlacznik,ale wtedy mialbys z tym zwiazane dodatkowe objawy(swiece podsufitowki lub dzwiek buzzera).masz takie cos?
albo tak jak Street Fighter napisal, ze cos od silownika mu sie poluzowalo.
Musisz obejrzec kostke T15- brazowa przy module sterujacym.
Lewy kierunkowskaz czrno-zielony pin 13 , prawy czarno-bialy 14.Sprawdz miernikiem czy jest na nich jakas zmiana przy wl/wyl centr.
Do piotrdudek10:
taka sytuacja jak Twoja moze zainstniec w sprawnym golfie, pod warunkiem ze drzwi kierowcy sa otwarte.Wiec tu trzeba szukac przyczyny.Centralka centralnego dziala poprawnie, tylko wykrywa stan otwarcia drzwi.Teraz trzeba sie zastanowic dlaczego ?
Moze mikrowlacznik,ale wtedy mialbys z tym zwiazane dodatkowe objawy(swiece podsufitowki lub dzwiek buzzera).masz takie cos?
albo tak jak Street Fighter napisal, ze cos od silownika mu sie poluzowalo.
-
- Użytkownik