pasek rozrzadu jaki kupic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pasek rozrzadu jaki kupic?
witam mam taki problem chce wymienic pasek rozrzadu i napinacz pojechalem do sklepu i powiedzialem facetowi co chce a gosc zapytal o rok produkcji powiedzialem 1994 poj. 1,8 silnik ABS(tak pisze na bloku ze silnik jestst ABS)a gosc zapytal o miesiac z ktorego jest auto a ja nie mam zadnej ksiazki serwisowj ani nic takiego zeby to sprawdzic data pierwszej rejestracj jest 95roku i tu mam pytanie jak sprawdziec z ktorego misiaca mam auto?
Re: pasek rozrzadu jaki kupic?
nie wiem dlaczego koleś pyta sie o miesiąccinek11 pisze:witam mam taki problem chce wymienic pasek rozrzadu i napinacz pojechalem do sklepu i powiedzialem facetowi co chce a gosc zapytal o rok produkcji powiedzialem 1994 poj. 1,8 silnik ABS(tak pisze na bloku ze silnik jestst ABS)a gosc zapytal o miesiac z ktorego jest auto a ja nie mam zadnej ksiazki serwisowj ani nic takiego zeby to sprawdzic data pierwszej rejestracj jest 95roku i tu mam pytanie jak sprawdziec z ktorego misiaca mam auto?
ja nigdy nie musiałem tego robić
może sprubój w innym sklepie
wszystko dobiera sie według katalogu
Ostatnio zmieniony pt mar 09, 2007 13:31 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cinek11, więc tak kolego mój miły do twojego auta sa 3 rodzaje i zależy to od daty produkcji auta(chodzi tu tez o mies.)i tak podam ci całe zestawy,czyli pasek+z rolka
1. CONTI zestaw rozrządu(rolka skf,paski conti nie sa takie złe)nr cześci CT637K1
do roku prod.: 1994.07
2.CONTI zestaw pasków rozrządu od roku prod.: 1994.08 CT848K1
3. CONTI Zestaw pasków rozrządu od roku prod.: 1994.08 CT848K4
1. CONTI zestaw rozrządu(rolka skf,paski conti nie sa takie złe)nr cześci CT637K1
do roku prod.: 1994.07
2.CONTI zestaw pasków rozrządu od roku prod.: 1994.08 CT848K1
3. CONTI Zestaw pasków rozrządu od roku prod.: 1994.08 CT848K4
to ciekawa dośc "pseudoekonomiczna" teoria ...lutek pisze:Nie zakładaj Conti - najlepiej kup Gates i jeśli masz na tyle luźnej gotówki to wymień rolki.
a nie jest tak że wszystko, to (pompa wody, napinacze) co jest napędzane przez pasek powinno się zmieniac przy zmianie paska ? ...
[ Dodano: Pią Mar 09, 2007 22:00 ]
a zmieniali rolki ? ...lutek pisze:Miałem kilka razy do czynienia z pozrywanymi paskami Conti w tym trzy razy w silnikach VW - zerwanego gates-a nie spotkałem.
TDPower